Dorost dál „drtí“ protivníky, Wolves dal sedm gólů, druhé Boleslavi čtyři.

By   20. 10. 2024

Další vydařené dva zápasy má za sebou dorost Energie, který v pátek v Plzni neinkasoval na ledu Wolves a v neděli v duelu dvou nejlepších týmů skupiny A zdolal Mladou Boleslav.

V páteční duel na ledě nováčka soutěže Wolves Plzeň nenechali karlovarští nic náhodě. Trenéři měli k dispozici pouhých třináct hráčů v poli a gólmana, tak to byla sestava Energie, kterou souží marodka. V utkání to na ledě nebylo vůbec znát, karlovarští po celý zápas domácí přehrávali a postupně si šli za výhrou. Pod výhru se bodově podepsali i kluci, kteří ještě ve středu bojovali v reprezentačním dresu v Rakousku. Karlovarskou branku opět střežil Martin Psohlavec, který si připsal páté čisté konto v sezoně a tým pak dvanáctou výhru v řadě.

Sobotní program Energii přihrál druhou Mladou Boleslav, která měla o pouhé dva body méně. Domácí opět museli díky nemocím v týmu se sestavou kombinovat, ale v konečném výsledku se to neprojevilo. První třetina jasně brankové patřila Energii, i když to herně tak nevypadalo. Hrál se velmi kvalitní dorostenecký hokej, ve kterém byli domácí v brankovém zakončení důraznější, hlavně v první třetině, ve které položili základ výhry za tři body. Postupně se trefili Kůrka, Slavík a Vrzal. Suverenitu Energii v zápase neohrozilo zranění kapitána Tomka, který musel kvůli zranění ruky v polovině první dvacetiminutovky odstoupit. V dalších dvou třetinách se hosté snažili se zápasem něco udělat, což se jim podařilo jen částečně hlavně ve druhé třetině, ve které se po jim gólech Matějky a Vasiaka podařilo snížit na rozdíl branky. Ve třetí třetině zápas vrcholil. Hlavní hvězdou této části zápasu byl domácí brankář Psohlavec, který pochytal řadu šancí hostí. Důležitý moment zápasu přišel v polovině této části. V početní výhodě dvě vteřiny po polovině třetiny si najel mezi kruhy při přesilovce Hájek a přesnou ranou dal konečný výsledek zajímavého zápasu.

Extraliga dorostu

12. kolo – 18. října

HC Pilsen Wolves – HC Energie Karlovy Vary 0:7 (0:2, 0:4, 0:1)
Branky a nahrávky: 2. Vaníček (Šedivec, Slavík), 9. Švejcar (Bauer, Kůrka), 21. Michalov (Tomek), 21. Šedivec (Vrzal), 25. Švejcar (Tomek), 37. Kůrka (Švejcar, Vaníček), 41. Sedláček (Kůrka). Rozhodčí: Šperl – Tvrdík, Císař. Vyloučení: 6:7. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváků: 26.

HC Pilsen Wolves: Uhel (21. Tučyn) – Jahn, Jonák, Plašil, Brož, Kočárek (C), Taylor – Bradáč, Milanič, Robinson – Popovič, Stefaňuk, Pšenička – Klapáč, Račinský, Blockyj – Malíček, Kučuk.
Trenér: Jonák

HC Energie Karlovy Vary: Psohlavec (Kadoun) – L. Hájek, Bauer, Vrzal, P. Kůrka, Kubík – Šedivec, Švejcar, D. Sedláček – Jäger, Michalov, Vaníček – L. Slavík, Tomek (C).
Trenér: Andrys

Rozhodčí: Šperl – Tvrdík, Císař

13. kolo – 19. října

HC Energie Karlovy Vary – BK Mladá Boleslav 4:2 (3:0, 0:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 11. P. Kůrka (Vaníček), 12. L. Slavík, 20. Vrzal (L. Slavík), 51. L. Hájek (Michalov, Vaníček) – 25. F. Matějka (Vasjak), 28. Vasjak (Vrbata, F. Matějka)

HC Energie Karlovy Vary: Psohlavec (Kadoun) – L. Hájek, Bauer, Vrzal, P. Kůrka, Křivánek, Kubík – Hüttl, Šedivec, Švejcar – D. Sedláček (A), Jäger, Michalov – Vaníček, L. Slavík, Tomek (C).
Trenér: Tomáš Andrys

BK Mladá Boleslav: D. Beran (Martínek) – Piskač, Hora (A), Konvalinka, J. Dvořák, Bednář – Bydžovský, Vovsík, Ždanov – Hrouda (C), Vrbata, T. Novotný – F. Matějka (A), Vasjak, Čajka – Chabada, T. Dvořák.
Trenér: Martin Škaloud

Rozhodčí: Jiskra – Šimek, Koblížek.   

Pavel Kůrka právě překonává Berana v brance Mladé Boleslavi