Junioři přidali pátý korálek za sebou za tři body

By   19. 10. 2024

Další tříbodový zápas mají za sebou junioři Energie, když jasně přehráli druhý pražský tým Slavii.

Poslední výhry se na hře domácích projevují a poznali to i slávisté, kteří byli hned od začátku pod tlakem a brankář „sešívaných“ Höhlig se vůbec nenudil a těžko mu bylo při šancích Šilhana, Poizla, nebo Janaty. Hosté domácího brankáře vážněji ohrozili až na konci páté minuty, jinak více práce měla obrana hostů. Ta odolávala do času 9,40, kdy Varvařovský šikovně tečoval Dorotovo nahození od modré. Ve druhé polovině první části mohli hosté stav srovnat, ovšem ani jednu ze tří početních výhod nevyužili. A nejenom že ani jednu nevyužili, ale inkasovali druhý gól poté, co jim ujela dvojice Šilhan a zakončující Janata.

Do druhé třetiny si Slavia přenesla přesilovku, ve které sice zaměstnala Oršuláka, ale ten se nenechal překonat. Na začátku 25. minuty se do přečíslení dostali karlovarští a Varvařovský navýšil vedení. Za 82 vteřin se změnil stav opět a na časomíře naskočila u hostů jednička zásluhou Klímy. Naděje Slávistů na dobrý výsledek trvala do poloviny zápasu, kdy jim snížil naději svým druhým gólem Janata, který zakončil akci Varvařovského. Po dvou vyloučeních na obou stranách se třetina přiblížila ke svému konci, ve kterém měli hosté přesilovku a podruhé v zápase v ní inkasovali, když z pravého kruhu k protější tyči přesně zacílil Dorot.

Brankový náskok si, i přes inkasovaný gól, domácí ve třetí třetině hlídali. Po inkasovém gólu si trenér Energie vzal oddechový čas, aby hráče naladil na odpovědnost, což se povedlo a v dalším průběhu závěrečné třetiny k případné dramatizaci zápasu nedošlo.

DHL Extraliga juniorů

15. kolo – 19. října

HC Energie Karlovy Vary – HC Slavia Praha 5:2 (2:0, 3:1, 0:1)
Branky a nahrávky:10. Varvařovský (Dorot), 17. Janata (D. Šilhan), 25. Varvařovský (V. Váňa, Janata), 30. Janata (Varvařovský), 38. Dorot (Varvařovský) – 26. Klíma (Matějovský, Kucharčík), 46. Šindelář. Rozhodčí:Sýkora, Kosnar – Brejcha, Hošťálek. Vyloučení: 6:3. Využití: 0:0. V oslabení: 2:0. Diváci: 105. Průběh zápasu: 3:0, 3:1, 5:1, 5:2.

HC Energie Karlovy Vary: Oršulák (Matěj Kříž) – Dyk, Anton (A), Holejšovský, Malý, Zachariáš, Ondřej Postl, Dorot – V. Váňa, P. Vojáček, Steklý – Varvařovský, Šmajda, Poizl – Langmeier, Pastor, Rustamchonov – Janata (C), Dobřemysl, D. Šilhan.
Trenér: Pavel Arnošt
HC Slavia Praha: Höhlig (Tesař) – Klíma, Ciolek, Tittl, Brotánek, Kříženecký (C), Hubinka, Sýkora – Hasman (A), Vosmík, Kucharčík – Hlavička, Šindelář, Vašíček – Bērziņš, Ducháček, Filip – L. Novák, Tichý, Matějovský.
Trenér: Luboš Jenáček
Rozhodčí: Sýkora, Kosnar – Brejcha, Hošťálek.  

Sem do této branky jsem dal druhý gól