Dorost ve třetí třetině utnul naději pro Kladno

By   10. 10. 2024

Další vítězný korálek si na svoji šňůrku vítězných zápasů připsala karlovarská U17, když ve třetí třetině nedala kladenským Rytířům vůbec šanci na bodové pomýšlení.

Přitom po dvou třetinách měli kladenští myšlenky, že by mohli z Varů něco odvést, ale to se jim nepovedlo. Zápas začal prvnotní šancí Sedláčka, brankáře hostů nepřekonal a podobně si vedl na druhé straně Sivek. V polovině třetiny měli domácí dvě přesilovky, v nichž byl nejaktivnější ve střelbě Sedláček, ovšem bez brankového vyjádření. V závěru první části mohl otevřít brankový účet nejprve Karlovarští Šedivcem, který pálil jen do boční sítě, a když dvě minuty před koncem třetiny Psohlavec těsně před brankovou čarou zachytil puk po střele Maulise, šlo se do šaten bez branek.

Začátek druhé třetiny byl v podání domácích lepší a po průniku Horáčka a jeho přihrávce před branku, se důrazně prosadil Michalov. O chvilku později ze stejného prostoru mohl navýšit vedení Gombár, těsně však minul. Když Rytíři přežili další oslabení, opět začali být do útok odvážnější, ovšem Mahovský a zanedlouho Hausner, své šance nevyužili. Při první vyloučení domácích mířil mezi betony Psohlavce Pojkar, brankář Energie je včas sklapl k sobě. A ještě jeden okamžik ze strany Kladna stál za zaznamenání, kdy 73 vteřin před koncem třetiny mohl vyrovnat Hotařík.

Podle výsledku třetí třetiny se z vyrovnané partie nakonec stal jednoznačný výsledek. Domácí trenéři asi svým svěřencům za hru ve druhé polovině předcházející části něco vytkli a na hře Energie to bylo znát. Zrychlili hru, čímž se více dostávali před kladenského brankáře, což jim přineslo postupem času brankové radosti. První této třetiny přinesl důraz Kubíka před brankou, kdy puk doslova došťouchal do branky. Další padla po tvrdé ráně Šedivce od modré čáry, čtvrtý gól za necelou minutu přidal Tomek, který rychlostně přebruslil kladenského obránce a střelou do levého horního rohu překonal brankáře. Posledním gólem třetiny a celkovým „bůrem“ pak brankový účet třetiny i zápasu zakončil Kůrka šikovným nahozením puku na branku přes clonící hráče.

Extraliga dorostu

11. kolo – 10. října

HC Energie Karlovy Vary – Rytíři Kladno 5:0 (0:0, 1:0, 4:0)

Branky a nahrávky: 23. Michalov (Horáček), 43. Suchý (Kubík), 48. Šedivec (Vrzal, Vaníček), 49. Tomek (D. Sedláček, Gombár), 59. P. Kůrka (Tomek, Jäger)

HC Energie Karlovy Vary: Psohlavec (Kadoun) – Horáček, L. Hájek, Gombár, Vrzal, P. Kůrka, Kubík – Šedivec, Suchý, Švejcar – D. Sedláček (A), Jäger, Michalov – Vaníček, L. Slavík, Tomek (C).
Trenér: Tomáš Andrys

Rytíři Kladno: Damašek (Weinert) – Borkovec, Mahovský, Hausner (A), Zeus, J. Matějka, Soukup – Trojna (A), T. Kozák (C), Irlbek – Bobek, Pojkar, Hotařík – Boháček, Sivek, Lisý – Maulis, Hlavsa.
Trenér: Petr Procházka

Rozhodčí: Turhobr – Deja, Uhlík.   

Psohlavec neinkasoval již počtvrté v sezoně