Dorost dál drží vítěznou serii, v deseti kolech přišel jen o bod

By   08. 10. 2024

Na vítězné vlně se nadále nesou karlovarští dorostenci. V desátém kole se představili na jihu Čech, ale ani budějovický Motor je nedokázal „rozjezdit“.

Lépe začali hosté a vyzkoušeli domácí brankáře, který nekapituloval. Dal tím domácím více sebevědomí, přesto do vedení nakonec šli Západočeši, zásluhou Sedláčka. O minutu později bylo pro Motor ještě hůř. Švejcar vyslal do nájezdu Michalova, který skvělým bekhendem zakončil. Hosté přebrali otěže první třetiny a jejich převahu utnulo až vyloučení Švejcara na konci třinácté minuty. Motor se v něm ale neprosadil a v závěru třetiny inkasoval po tvrdé a hlavně přesné střele Kůrky.

V přesilovce mohli hosté navýšit, ale z tlaku se neprosadili. V dalších minutách se vyloučení opakovala na obou stranách, které však ani jeden z týmů nedokázal potrestat. V asi největší šanci první poloviny druhé periody se ocitl domácí Bartuška, který přestřelil Psohlavcovu branku. Ve 36.minutě byl vyloučen hostující Gombár a Motor tuto přesilovku již dokázal využít. O 11 sekund později se stav měnil opět a opět přinesl radost domácím, když Voráček doklepl do sítě puk vyražený Psohlavcem. Ve zbytku periody se již nic podstatného neudálo.

Třetí třetinu velmi ovlivnila častá vyloučení, především na domácí straně. Z počátku ani jeden z týmů přesilovky nedokázal využít, což trvalo až do 50. minuty, kdy navýšení vedení Energie fantastickou individuální akcí zařídil Gombár. Hráč Energie s pukem protancoval od modré čáry až ke střele, kterou neméně povedeně zakončil. Naději na snížení měl Motor v přesilovce pět na tři, se kterou naložil jak se patří a snížil. Jihočeši vyzkoušeli v posledních dvou minutách hru bez brankáře, ale inkasovali pátý gól.

Extraliga dorostu

10. kolo – 5. října

Motor Banes České Budějovice – HC Energie Karlovy Vary 3:5 (0:3, 2:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 37. Šrámek (Smejkal), 38. Voráček (Šíma), 53. Šíma (Šrámek, Hečko) – 7. Hájek (Suchý, Vaníček), 8 Michalov (Švejcar), 18. Kůrka (Sedláček, Tomek), 50. Gombár, 59. Tomek.

Rozhodčí: Stejskal – Kubas, Kubas.

Motor Banes České Budějovice: Schejbal – Schmied, Šrámek, Švec, Pekař, Benák, Smejkal – Přibyl, Bartuška, Shrbený, Kysilka, Hečko, Novotný, Šíma, Voráček, Chaloupka.

HC Energie Karlovy Vary: Psohlavec – Horáček, Hájek, Gombár, Bauer, Kůrka, Vrzal – Vaníček, Tomek, Šedivec, Suchý, Švejcar, Sedláček, Jäger, Michalov, Slavík.

Momentka ze zápasu v Českých Budějovicích. Foto: hcmotor.cz