Tři body pro dorost z poslední vteřiny.

By   03. 10. 2024

To, že hokejový zápas končí poslední vteřinou, ví všichni, ale vstřelit vítězný gól v poslední vteřině, se stává zřídka kdy. Stalo se to ve čtvrtečním zápase karlovarskému Tomkovi, díky jeho střele zůstali všechny body v KV Areně.

Utkání dvou tradičních týmů dorostenecké extraligy začalo vyloučením hostujícího Udržala již v šestnácté vteřině a přes usazení se v obraně hostů se domácím první výhodu nepodařilo využít. Převahu ve hře si karlovarští udržovali i v následujících minutách, ovšem své útočné snahy nedokázali dotáhnout k výrazné šanci. Nakonec se to ale přeci jen podařilo poté, když litvínovský hráč ztratil puk za vlastní brankou, čehož využil Slavík. I druhé vyloučení hráče Litvínova nebylo z strany Energie potrestáno, a tak přišlo vyrovnání, když se z levého kruhu přesně trefil Rambousek.

Povzbuzený tým ze severu Čech vstoupil do druhé třetiny aktivně a brankář Psohlavec měl docela dost práce, když musel řešit nebezpečná zakončení Petružálka, Kváše, nebo Žáka. Do první opravdu vážné šance se karlovarští dostali až ve 27. minutě, kdy Michalov najel do nebezpečné blízkosti branky, ale jeho střela minula zařízení. Hosté v posledních zápasech prokázali zlepšenou výkonnost a byli stále nebezpeční, proto se Psohlavec vůbec nenudil. V závěru třetiny si také vysloužili přesilovku, ve které sice neskórovali, ale nezahráli ji vůbec špatně.

I do třetí třetiny vstoupil Litvínov dobře a pohlednou kombinaci zakončoval Bozseník, naštěstí pro domácí akce brankou neskončila. Štěstí se k chemikům nakonec obrátilo čelem, když Vondráčkovu střelu Psohlavec lapačkou strazil na led, ale puk se došoural za jeho záda. Vedení Severočechů však nemělo dlouhého trvání a po rychlém útoku vyrovnal Sedláček. Vyrovnání domácí nakoplo k lepší hře a být lepší v koncovce, mohli skóre otočit opět ve svůj prospěch. Jenže Tomek a Jäger neměli přesná střelecká mířidla. Když se to domácím nepovedlo, dali o sobě vědět hosté a nebezpečný byl střelec jejich druhé branky. Zápas se nakonec dostal až do posledních vteřin, a když se zdálo, že bude prodloužení, po vyhraném buly rychle zleva vystřelil Tomek a dobře chytajícího Udržala prostřelil. Pro domácí šťastný okamžik, pro hosty velký smutek, protože bod, nebo případné dva, z ledu favorita, by byly hodně cenné.

Extraliga dorostu

9. kolo – 3. října

HC Energie Karlovy Vary – HC Verva Litvínov 3:2 (1:1, 0:0, 2:1)

Branky a nahrávky:10. L. Slavík (Vaníček, Suchý), 47. D. Sedláček (Tomek), 60. Tomek (D. Sedláček) – 19. Rambousek (K. Kváš, Petružálek), 45. Vondráček (Záruba)

HC Energie Karlovy Vary: Psohlavec (Kadoun) – Horáček, Hájek, Gombár, Bauer, Vrzal, P. Kůrka – Šedivec, Suchý, Švejcar – D. Sedláček (A), Jäger, Michalov – Vaníček, L. Slavík, Tomek (C).
Trenér: Tomáš Andrys

HC Litvínov: Udržal (Pešout) – Kudrna, Müller, Šindelář, Babka, Žák, Postl, Bozseník (A) – Butka, Rambousek, Trefný (C) – K. Kváš, Skála, Záruba – Klempíř, Vondráček, Petružálek (A) – Kváš.
Trenér: Radek Mrázek

Rozhodčí: Němec – Baxa, Uhlík.

Brankář dorostu U17 Martin Psohlavec