Dorost vynuloval Plzeň a Slavii

By   28. 09. 2024

Bez inkasované branky má za sebou karlovarský dorost svůj víkendový program. V pátečním západočeském derby vyhrál 4:0 a v sobotu na ledu pražské Slavie přidal ještě další tři branky.

Plzeň přijela do varů jako vedoucí celek tabulky skupiny Západ, ale nebyla úplně kompletní. Jako první v zápase zahrozil hostující Bělík, na domácí straně odpověděl Šedivec, prostor mezi třemi tyčemi. však netrefil. Brankář Škody Poustka si vzápětí poradil i s pokusem Jägera, jenomže proti ráně Jonáše Vaníčka na přední tyč už byl krátký. Domácí povzbuzení brankou se znovu drali do útoku, Sedláček poslal kotouč jen do připravené lapačky Poustky. Škoda mohla srovnat v přesilové hře, všechny pokusy ale zastavil maskovaný muž Energie.

Prostřední část odšpuntoval Sedláček, ke kterému se se štěstím dostal kotouč na pravý kruh, následně se trefil přesně pod horní tyčku. Kontaktní branku měl na hokejce Stupka, puk ovšem zvedl až moc. A Plzeň to mohlo mrzet dvojnásob, jelikož z brejku přišla střela od modré čáry a na hraně brankoviště puk těčoval mimo dosah plzeňského brankáře znovu Sedláček. Eliáš Matoušek se snažil náskok Energie zmírnit, avšak ani přes sílu puk skrz beton do brány nedostal. Domácí byli v této fázi lepším týmem a měli puk na svých hokejkách častěji a ještě než zužitkoval přečíslení dvou na jednoho do prázdné brány Jäger, šance Energie spálili Tomek, nebo střelec zápasu Sedláček. Poslední šanci druhé části měl Pitter, avšak ani on nulu na plzeňském kontě nevymazal.

Přestože byl stav pro Energii jasný, oba týmy předváděly pohledné akce i ve třetí části a bylo vidět, že se proti sobě postavily dva celky, které jsou na předních místech své skupiny. Hosté nechtěli vzdát zápas bez vstřeleného gólu a k brance měl blízko Stupka, když Psohlavec kotouč nezasáhl ideálně, ale měl štěstí, že skončil vedle brány. Následně sám na karlovarského brankáře ujížděl Slováček, recept na něho po velké kličkované však nenašel. Energie opět zahrozila v přesilové hře, Poustka ránu Slavíka v pohodě pokryl. V samotném závěru mohla Škodovka v početní převaze vstřelit alespoň čestnou branku, nebylo jim ale přáno, Psohlavec byl pozorný, a tak Plzeň poprvé v sezoně prohrála.

Sobotní zápas v Edenu začal ve svižném tempu a oba soupeři měli šanci skórovat v prvních čtyřech minutách, ale podařilo se to až v sedmé. Kůrka šikovně tečoval střelu Gombára od modré čáry. Za několik okamžiků měli hosté početní výhodu, ale brankář Slavie Netušil se nenechal překonat. A zaskvěl se i proti šanci Jägera. Ovšem i domácí ukázali svoji šikovnost, ovšem Psohlavec byl proti šanci,, když rychle vytyčil svůj beton. Druhý gól pak přidali karlovarští, když předvedli rychlý protiútok, kdy Tomek našel Jägera, který se nemýlil. V poslední minutě Holejšovský uháněl sám proti Psohlavcovi a jako zakončení zvolil kličku do forhendu, ta ale nebyla úspěšná a sám hráč v závěru upadl na brankáře Psohlavce.

Po pěti vteřinách druhé části mohl Jäger navýšit vedení. Energie byla stále více lepším mužstvem a předváděla pěkné kombinační akce. Slavii se nepodařilo skórovat ani ve dvou po sobě jdoucích přesilovkách. A početní výhoda na druhé straně vedla ke třetí brance. Ještě než se šlo podruhé do šaten, přidal čtvrtou branku Tomek.

I třetí třetina jasně patřila karlovarským, kteří měli hru ve své moci a ve druhé části této třetiny pak přidali další tři branky a žádnou neinkasovali. Brankář Psohlavec tak neinkasoval již 142 minutách

Extraliga dorostu

7. kolo – 27. září

HC Energie Karlovy Vary – HC Škoda Plzeň 4:0 1:0, 3:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 12. Vaníček (P. Kůrka, Suchý), 21. D. Sedláček (Tomek, P. Kůrka), 24. D. Sedláček (Jäger, Gombár), 34. Jäger (Tomek)

Rozhodčí: Helecz – Baxa, Herles

HC Energie Karlovy Vary: Psohlavec – Horáček, Hájek, Gombár, Bauer, Vrzal, P. Kůrka – Šedivec, Suchý, Švejcar – D. Sedláček (A), Jäger, Michalov – Vaníček, L. Slavík, Tomek (C).
Trenér: Tomáš Andrys

HC Škoda Plzeň: Poustka – Ferda, M. Fiala, Boskovic, Kamas (A), Šulan (A), Strnad, Pitter, Volf – Mečl, Bělík (C), Blengino – V. Svoboda, Matoušek, F. Stupka – Slováček.
Trenér: Dušan Andrašovský

8. kolo – 28. září

HC Slavia Praha – HC Energie Karlovy Vary 0:7 (0:, 0:2, 0:3)

Branky a nahrávky: 8. P. Kůrka (Jäger, Gombár), 17. Jäger (Tomek, D. Sedláček), 29. P. Kůrka (D. Sedláček, Tomek), 35. Tomek (D. Sedláček, Jäger), 53. Tomek (D. Sedláček, P. Kůrka), 58. Jäger (P. Kůrka, D. Sedláček), 59. Hájek (L. Slavík)

Rozhodčí: Folk – Karda, Hák

HC Slavia Praha: Netušil – Oh, Hess, D. Filip, Skyba (C), Verbeščuk, J. Švec, J. Malacha – Keller, Mikš, Švancar (A) – Ducháček, Holejšovský, Slížek – P. Malacha, Janoušek, O. Mach – Egart (A).
Trenér: Tomáš Kucharčík

HC Energie Karlovy Vary: Psohlavec – Horáček, Hájek, Gombár, Bauer, P. Kůrka, Vrzal – Šedivec, Suchý, Švejcar – D. Sedláček (A), Jäger, Michalov – Vaníček, L. Slavík, Tomek (C).
Trenér: Tomáš Andrys

 

Jan Jäger střílí čtvrtý gól do sítě Škody