Junioři nezvládli zápas v Pardubicích

By   27. 09. 2024

Na východě Čech se karlovarským nedařilo. Sice do zápasu vstoupili lépe, ale nebylo jim to nic platné a nakonec dostali od domácích pět branek.

Karlovarští začali dobře a na konci čtvrté minuty využili přečíslení, které dobře zakončil Matyáš Váňa. Bohužel pro hosty jejich vedení netrvalo dlouho a do minuty byly vyrovnáno. A Dynamo začalo mít od této chvíle navrch, což potvrdilo ubráněným oslabením a druhým gólem, když nahození na brankáře od obránce dorazil Pumpinš. Hosté v dalším průběhu první části moc herních šancí neměli a když byli v poslední minutě vyloučeni, 17 vteřin před první sirénou inkasovali.

Začátek druhé třetiny se Energii nevyvedl, byla vyloučena, ale přežila. V polovině zápasu měli hosté dvě početní výhody, ovšem ani jednu nedokázali využít. Ve vyrovnaném počtu hráčů byla tentokrát hra vyrovnaná, ale co měli domácí lepší, byly početní výhody, což se jim podařilo potvrdit v předposlední minutě.

Třígólové manko před třetí třetinou bylo pro Západočechy složité dotáhnout. Začali aktivně, šanci měli zásluhou Steklého, ale bez branky. Stejně se vedlo na druhé straně Rolinkovi, nebo Krčálovi. Po nevyužitých šancích na obou stranách v podobě přesilových her bylo jasné s blížícím se koncem zápasu, že body zůstanou v Pardubicích. Jejich výhru pak deset vteřin před koncem potvrdil Lempacha.

DHL Extraliga juniorů

8. kolo – 27. září

HC Dynamo Pardubice – HC Energie Karlovy Vary 5:1 (3:1, 1:0. 1:0)

Branky a nahrávky: 04:29 Kalužík (Rájek; 5/5), 09:23 Pumpinš (Rolinek, Rájek; 5/5), 19:43 Lučan (Kalužík, Teplý; 5/4), 38:48 Burda (Kalužík; 4/4), 59:50 Lempach (Křečan; 5/5) – 03:57 M. Váňa (5/5). Rozhodčí: Čáp, Hacaperka – Beneš, Kotlík. Diváci: 100. Vyloučení: 7:5. Využití: 1:0. Střely na branku: 31:18. Průběh utkání: 0:1, 5:1.

HC Dynamo Pardubice: Moustafa – Rájek, Úlehla, Vápeník, Kaštánek, Oliva, Lučan, Křečan – Pilař, Pumpinš, Rolinek, Teplý, Dostál, Kalužík, Burda, Krčál, Korec, Macek, Lempach, Yevtiekhov.

HC Energie Karlovy Vary: Špírek – Holejšovský, Anton, Pelikán, Malý, Zachariáš, Dorot, Dyk – Šilhan, Langmeier, Poizl, Rustamkhonov, Pastor, V. Váňa, Suchan, Steklý, Varvařovský, Šmajda, M. Váňa, Janata.