První zápasy mají za sebou i další mládežnické kategorie

By   25. 09. 2024

Podobě jako školní rok se v září rozbíhal na plné obrátky, tak se i rozbíhaly po juniorské a dorostenecké extralize další mládežnické kategorie, konkrétně liga dorostu a extraliga 9. tříd.

CCM liga dorostu

První ostré boje za sebou má také šestnáctka. V úvodním duelu energetici přivítali nováčka soutěže HC Poděbrady. Naši mladíci začali otěže zápasu pomalu přebírat ve druhé třetině a ve třetí už ho měli pod kontrolou a vybojovali si tak první body sezony. S výhrou v kapse vyrazili kluci do Chomutova. Motivací uspět byl nejen zisk bodů, ale i odplata za porážku na turnaji v Sokolově, která energetiky připravila o stříbro. Vidina na srovnání účtů se začala rozplývat jako dým ve druhé třetině, kdy Piráti odskočili o dva góly. Toto manko energetici nedohnali a ve třetí třetině ještě jednou inkasovali. Svou sbírku bodů si kluci mohou rozšířit o tomto víkendu, kdy na domácím ledě vyzvou nejprve tým Příbrami a v neděli pak celek Hvězda Praha.

1. kolo – 21. září 2024
HC Energie Karlovy Vary – HC Poděbrady 5:3 (1:1, 1:2, 3:0)
Branky a nahrávky: 13. Benda (Vaňourek), 33. Michalov (Pech, Vaňourek), 42. Vaňourek (Schrottenbaum, Michalov), 44. Michalov (Vaňourek), 54. Vaňourek (Krček) – 15. Hložek (Beň, Paďour), 28. Hložek, 35. Šimáček (Záveský, Mansfeld)

2. kolo – 22. září 2024
Piráti Chomutov – HC Energie Karlovy Vary 5:2 (2:2, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 8. Krejčík (Kharboutli, Beran), 12. Witoš (Danihelka), 28. Kharboutli, 35. Matýšek (Beran, Krejčík), 52. Pátek – 8. Franc (Krček), 18. Hruška (Vaňourek, Krček)

Extraliga 9. tříd

V jediném extraligovém zápase, který deváťáci odehráli v uplynulém týdnu to vypadalo, jako by se inspirovali svými staršími kolegy z karlovarské juniorky. Utkání s týmem Banes Motor České Budějovice mělo skoro stejný průběh jako duel juniorek obou týmů, který skončil před zápasem devítek. Jediným a vlastně podstatným rozdílem bylo to, že deváťáci Energie byli v nájezdech úspěšní. Možná i to, že energetici dotáhli napínavý duel do vítězného konce mělo vliv na jejich výkony v neděli, kdy se v Praze konal první turnaj projektu Výchova talentované mládeže. Výběr Karlovarského kraje vyhrál oba své zápasy a stal se tak vítězem turnaje. Tým Energie je aktuálně s osmi body na čtvrtém místě skupiny. V závěru tohoto týdne narazí na chomutovské Piráty a Litvínov.

4. kolo sobota 21. září 2024
HC Energie Karlovy Vary – Banes Motor České Budějovice 4:3sn (1:1, 1:1, 1:1 – 0:0 – 1:0)
Branky a nahrávky: 7. Klempíř (Křivánek, Hüttl), 27. Klempíř (Mariaš), 55. Hüttl (Pavlis), rozh. náj. Hanson (TS) – 17. Albrecht (TS), 40. Przeczek (Volf, Hruška), 59. Albrecht (Hruška, Przeczek)