Junioři s Motorem přišli o výhru v poslední minutě a mají jen bod

By   21. 09. 2024

V sobotním utkání s týmem Banes Motor České Budějovice to bylo jako na houpačce. O tři body karlovarská juniorka přišla v čase 59:45, kdy zápas do prodloužení poslal Marcel Kříž a úspěch Jihočechů pak v nájezdech dokonal Hoch.

Zápas začal pro Energii dobře, měla herně navrh a zaslouženě šla do vedení, když Langmeier zakončil dobrou akci Šilhana. Hosté po inkasované brance přidali a dokázali skóre dorovnat. Od modré svižnou střelou Oršuláka překvapil Vachun. Obrat ve skóre mohli učinit v přesilovce, kterou karlovarští dobře odbránili.

Druhý sobotní díl začali Jihočeši lépe než předcházející a ve 23. minutě šli do vedení Hochem, který se trefil z levého kruhu k pravé tyčce. Domácí reagovali zvýšeným pohybem a vynutili si dvě přesilové hry, v nichž však nedokázali vyrovnat. Nejblíže k němu měli ve vlastním oslabení, když v polovině třetiny měl velkou šanci Janata, ale Schacherla nepřekonal. To se podařilo o tři minuty později Šamajdovi, který si nabruslil do levého kruhu a střelou pod horní tyč vyrovnal. Krátce po srovnání měla Energie početní výhodu, ovšem bez brankového efektu.

Třetí dějství zahájil Motor přesilovou hrou ve které nebyl tak nebezpečný jako po jejím skončení, kdy mu mohli vedení vrátit Wardas a krátce po něm Hoch. I s další výhodou hráče navíc hosté nenaložili dobře, ba špatně. Před svojí brankou nechali osamoceného Šmajdu, kterého tam našel Matyáš Váňa a do vedení šli domácí. A s hosty mohlo být ještě hůře, ale zachránil je jejich brankář, který vychytal domácího Steklého. V závěru hosté sáhli k odvolání brankáře i když měli jedho hráče na ledě méně a tento tah jim vyšel. 15 vtřetin před koncem Hoch z úhlu prostřelil Oršuláka.

V nastaveném čase se nic na ledě vážného neodehrálo, a tak oba soupeře čekaly nájezdy. V nich byl úspěšný jen Hoch, který tak hostům přidal na cestu domů bod navíc.

DHL Extraliga juniorů

7. kolo – 21. září

HC Energie Karlovy Vary – Banes Motor České Budějovice 3:4 sn (1:1, 1:1, 1:1 – 0:0)

Branky a nahrávky: 05:45 Langmeier (Šilhan, Vojáček; 5/5), 32:47 Šmajda (Varvařovský, Krajčík; 5/5), 53:53 Šmajda (M. Váňa; 4/5) – 08:49 Vachun (Lev; 5/5), 22:41 Hoch (Lev, Kříž; 5/5), 59:31 Kříž (Hoch; 4/5), rozh. náj. Hoch. Rozhodčí: Kosnar, Turhobr – Rubáš, Deja. Diváci: 77. Vyloučení: 6:7. Bez využití. V oslabení: 1:1.

HC Energie Karlovy Vary: Oršulák (Špírek) – O. Postl II, Holejšovský, Krajčík, Anton (A), Pelikán, Zachariáš, Dyk – P. Vojáček, Steklý, Varvařovský – Šmajda, D. Šilhan, Pastor – Langmeier, Suchan, V. Váňa – Janata (A), Poizl, M. Váňa (C).

Banes Motor České Budějovice: Schacherl (D. Jansa) – Iščenko, Placek, Blažek, Vachun, Buzek, Česnohlídek, Gřegořek – Barna, T. Přibyl, Hoch – Aulický, Šimon, Sochor (C) – Wardas, Humeník, Jalovyj – Lev (A), Lukeš.   

Před rokem Energie v závěru dotáhla a pak brala bod navíc. Dnes sse to podařilo Motoru