Dorost poprvé ztratil, nakonec v nájezdech zdolal Liberec

By   20. 09. 2024

První bodovou ztrátu mají po tomto zápase karlovarští dorostenci, kteří vedli nad Libercem dvakrát o tři góly, ale bojovní hosté dokázali zápas dotáhnout do bodového zisku.

První zápis do statistik utkání zapsal hostující Šejc, když šel na trestnou, kde vydržel téměř dvě minuty, ale ne celé o což se zasloužil Jäger. Po tomto gólu nebylo daleko k dalším, ovšem trvalo to do dvanácté minuty. Než přidala Energie druhou branku, měli šance na skórování i hostující hráči z Liberce, ale na Psohlavce nevyzráli Beneš, Čančík, nebo Kachlíř. Tím, který měnil střelecký zápis byl karlovarský Vaníček, který si z pravé strany najel na přihrávku Kyncla před branku hostů a švihem zavěsil do liberecké sítě. A hosté byli pod tlakem, faulovali a byli za to potrestáni potřetí.

Po přestávce se na led tréninkové haly KV Areny vrátili úplně jiní Bílí tygři. Kachlíř ve druhé minutě ještě neuspěl, o dvě minuty později ale již snížili, když Kinter po spolupráci s Čančíkem překonal Psohlavce. Inkasovaný gól probral domácí za dvě minuty si vzali zásluhou Sedláčka tří brankové vedení zpět. To ale tygry ještě více rozzuřilo a dvěma rychlými góly byli v manku jen o jeden v polovině zápasu. A z jejich strany to nebylo všechno. Dále se tlačili do útoku, čím dělali domácí obraně velké starosti až z toho bylo vyrovnání.

Ve třetí třetině branky nepadaly a to i přes řadu šancí na obou stranách. Ke gólům nevedly ani početní výhody a proto nepřekvapilo, že se šlo do prodloužení. V něm se hrálo víc opatrně a jakoby oba týmy si chtěly zápas ještě prodloužit o samostatné nájezdy. V nich se prosadil jen jeden hráč, karlovarský Tomek, který připsal Energii druhý bod.

Extraliga dorostu

5. kolo – 20. září

HC Energie Karlovy Vary – Bílí Tygři Liberec 5:4 sn (3:0, 1:4, 0:0 – 0:0)

Branky a nahrávky: 4. Jäger (Vrzal, Gombár), 12. Vaníček (Kyncl, Suchý), 17. Tomek (P. Kůrka), 26. D. Sedláček (Tomek, Švejcar), rozh. náj. Tomek – 24. Kinter Čančík), 28. Tureček (Vaněček, Krajdl), 30.Kinter  (Čančík), 38. Šejc (Němec, Čančík)

HC Energie Karlovy Vary:Psohlavec (Kadoun) – Horáček, Hájek, Gombár, Vrzal, P. Kůrka – Šedivec, Suchý, Švejcar – D. Sedláček (A), Jäger, Vaníček – L. Slavík, Tomek (C), Kyncl.
Trenér: Martin Gombár

Bílí Tygři Liberec: S. Charvát (Maxin) – Vaněček, Pacovský, Srnský, Kachlíř (A), Tureček, D. Fiala – Kinter, Šejc, Krajdl (C) – Němec, Beneš, Choma – Filo, Fadrhonc, M. Kučera – Čančík.
Trenér: Vojtěch Fiala

Rozhodčí: Domský – Stacho, Kubas.