Z prvních dvou venkovních zápasů junioři přivezli pouhý bod

By   15. 09. 2024

První zápas na ledě soupeře čekal juniory Energie v Mladé Boleslavi, která ještě nezískala ani bod a na zápas se pečlivě připravila i tím, že si vzala hráče, kteří jsou v kádru A-mužstva.

Po první bezbrankové třetině, ve které nebylo k vidění moc šancí, se skóre poprvé měnilo až po přestávce a zasloužil se o to domácí Hradec, který si povyjel až před branku překonal Oršuláka střelou na bližší tyčku. Jenže Energie ve 23. minutě srovnala při vlastním oslabení, když přečíslení dvou proti jednomu využil přesnou střelou Matyáš Váňa. A to nebylo všechno, protože ve 26. minutě šli Karlovarští do vedení zásluhou Pepina Langmeiera, který využil zakleknuvšího Frešera jako clony a ze slotu propálil boleslavského brankáře. Západočeši mohli vést i o dvě branky, kdyby Hora nevystihl bekhendový blafák unikajícího Steklého. Na druhé straně se blýskl také Oršulák, když betonem po rychlém přesunu vytěsnil Královu střelu po krosové nabídce Malínka. Skóre se proto znovu měnilo až ve 32. minutě, kdy Frešer při přesilovce na levém kruhu přesvědčil všechny karlovarské hráče o tom, že bude zakončovat. Namísto toho ale přihrávkou k pravé tyčce připravil stoprocentní pozici pro Maxima a ten se už nemýlil – 2:2.

Ve třetí části Energie na pár chvil odskočila do vedení 3:2, ale branka Pelikána nakonec nemohla být uznána. Na druhé asistenci se podílel hráč, který nebyl uveden v zápisu utkání a to pravidla nedovolují. Západočeši mohli přesto rozhodnout v závěru, jenže nevyužili dvě po sobě jdoucí přesilovky, a tak se muselo prodlužovat.V nastaveném čase s kotoučem hráli především Bruslaři a nakonec se vítězství přeci jen dočkali. Moravec po levém křídle žabkou vysunul Malínka, který předvedl elegantní zakončení à la Tomáš Hertl.

DHL Extraliga juniorů

4. kolo – 13. září

BK Mladá Boleslav – HC Energie Karlovy Vary 3:2 v prodl. (0:0, 2:2, 0:0 – 1:0)

Branky a nahrávky: 21. Hradec (Hurt, Průšek), 33. Maxin (Frešer, Moravec), 65. Malínek (Moravec, Hradec) – 23. M. Váňa (Janata), 26. Langmeier (Vojáček). Rozhodčí: Bernat, Borecký – Obr, Landsmann. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1

BK Mladá Boleslav: Hora – Průšek, Frešer, Sypecký (C), Křivánek, Moravec, Doležel – Hurt, Hradec, Vasiak – Dobner, M. Vlasák (A), Malínek – Kučera, Král, Maxin – Vítek, Šachl, Teplý.

HC Energie Karlovy Vary: Oršulák – Dyk, Anton (A), Holejšovský, Pelikán, Zachariáš, Postl, Dorot – Steklý, Adámek, Varvařovský – Šmajda, Šilhan, V. Váňa – Langmeier, Vojáček, Suchan – Janata, Pastor, M. Váňa (C).

V sobotu nastoupila Energie v Liberci a v úvodu utkání bylo znát, že oba soupeři k sobě mají vzájemný respekt, což přineslo i řadu nepřesností na obou stranách.

Postupně zápas získával na kvalitě a před oběma brankami se zrodily náznaky brankových šancí. Jako první ze prosadili domácí, přesněji jejich asi největší juniorská útočná hvězda Péréz, který si našel puk ve skrumáži před Oršulákem.Hned na počátku druhé části bylo vyrovnáno. Po podobné situaci jako u gólu tygrů vyrovnal vytáhlý obr Varvařovský. Po vyrovnání mohli hosté stav otočit, jenže početní výhodu nevyužili. S výhodou hráče navíc si liberečtí poradili lépe. I když se nejednalo o klasický přesilovkový gól po nějaké kombinaci, či střele, ale po rychlém útok od vlastní branky a tento útok zakončil Křížek střelou nad lapačku Oršuláka. Další početní výhodu Liberec nevyužil, ale krátce po jejím skončení důrazní domácí dotlačili puk za záda Oršuláka potřetí.

Oslabení bylo důležitým herním momentem i v úvodu třetího dějství. A opět bylo ve prospěch týmu z pod Ještědu, který navýšil náskok na tři branky. V tuto chvíli bylo pro Energii složité se prokousat k bodům. Svěřenci Pavla Arnošta se o to snažili a podařilo se to až pět minut před koncem, kdy naději v přesilovce vykřesal Dorot. Víc toho ovšem hosté nedokázali, zkoušeli vstřelit další branku při power play, ale inkasovali do prázdné branky pátou trefu.

DHL Extraliga juniorů

4. kolo – 13. září

Bílí Tygři Liberec – HC Energie Karlovy Vary 5:2 (1:0, 2:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 15:33 Pérez Lisa (Galvas, Křížek; 5/5), 28:56 Křížek (Hois, Průšek; 5/4), 31:26 Saxa (Jansa, Prokůpek; 5/5), 42:43 Pérez Lisa (Galvas, Handl; 5/4), 59:01 Handl (Galvas, Pérez Lisa; 4/5) – 21:30 Varvařovský (Adámek, Suchan; 5/4), 54:54 Dorot (Pelikán, Adámek; 5/4). Rozhodčí: Valda, Domský – Juránek, Obr. Diváci: 62. Vyloučení: 5:7. Využití: 2:2. V oslabení: 1:0.

Bílí Tygři Liberec: Hambálek – P. Průšek (A), Galvas, Ehrenberger (A), Seidl, M. Macháček, Pilíšek, Jarabko – Pérez, Křížek, Handl (C) – Rozsíval, Hois, Stahoň – S. Jansa, Šťástka, Prokůpek – Kratochvíl, Bajer, Saxa.

HC Energie Karlovy Vary: Oršulák – Dyk, Anton (A), Holejšovský, Pelikán, Zachariáš, O. Postl II, Dorot – Steklý, Adámek, Varvařovský – Šmajda, D. Šilhan, Pastor – Langmeier, P. Vojáček, Suchan – Janata (A), Poizl, V. Váňa (C).

Trenér Pavel Arnošt zhodnotil oba zápasy těmito slovy: “Jsme zklamaní s pouhým jedním bodem, protože si myslím, že v pátek jsme byli o malinko lepším týmem. Bohužel jsme to nedokázali dotáhnout do vítězného konce. Sobotní zápas měl svou kvalitu, v první třetině byl hodně intenzivní. Měli jsme dobrý vstup do utkání, pak byl ale lepší soupeř. Ve druhé třetině jsme se do utkání vrátili a byli i o něco lepší, bohužel jsme inkasovali v oslabení. To bylo klíčové. Liberec potvrdil svou kvalitu. My se musíme zlepšit, abychom duely dotahovali do vítězného konce.“

Radost juniorů Energie ze vstřeleného gólu Mladé Boleslavi