Po výhře v Boleslavi dorost stále stoprocentní

By   14. 09. 2024

I ve čtvrtém zápase nového ročníku extraligy dorostu jsou karlovarští bez ztráty bodu. Tentokrát získali plný počet bodů na horkém mladoboleslavském ledu, kde se utkal poslední mistr, který měl v dosavadním průběhu soutěže nejlepší obranu (4 branky) a nejlepší útok (22 branek), kterým disponuje Energie. V zápase se nakonec prosadila ofenzivní síla Západočechů, kdy díky brankové produktivitě v polovině zápasu získali rozhodující náskok, který domácí stahovali, ale vyrovnání jim karlovarští nedovolili.

A ofenzivní síla hostů se ukázala hned v první minutě, kdy na kolmou přihrávku si mezi boleslavské obránce najel Sedláček a otevřel skóre zápasu střelou nad vyrážečku brankáře Martínka. Ve třetí minutě se ocitl v dobré pozici Tomek, Martínek se tentokrát vyznamenal. I domácí ukázali svoje útočné schopnosti, když si vytvářeli dobré střelecké pozice, ale buď jim je karlovarští zblokovali, nebo Psohlavec dobrými zákroky vyrovnání nedovolil. Až ve druhé polovině třetiny došlo k první početní výhodě, kterou měli hosté, ale bez vážnější šance navýšit skóre. To se mohlo změnit 15 vteřin před koncem, ale v opakovaném souboji Sedláček – Martínek byl tentokrát lepší brankář.

Ve druhé třetině začali lépe karlovarští, byli aktivnější, několikrát se udrželi v obraně bruslařů, ti však dokázali dobře bránit. Prví vyloučení na straně Energie přišlo ve 24 minutě. V oslabení ujel domácí hráčům Kváš, ovšem ve vyložené šanci přestřelil, což byla škoda, protože za několik vteřin se radovali domácí zásluhou Vrbaty, který dorážel střelu za záda karlovarského brankáře. Vyrovnávací gól domácí nabudil a hnali se za další brankou, jenže jednou nechali více otevřená zadní vrátka a hned měli velký problém. Po rychlém protiútoku vrátil vedení Energii Slavík, jehož dobrou přihrávkou našel Michalov. Inkasovaná branka domácí zaskočila a na čas, než dostali přesilovku, vypadli ze hry. Početní výhoda jim však radost nepřinesla a naopak, inkasovali potřetí, když po kombinaci v útočném pásmu byl před Martínkem důrazný Kyncl. A než bruslaři vstřebali třetí gól, měli další starost na své straně. Opět nechali hosty založit rychlou akci na jejímž konci byl nájezd Slavíka, který tak radostně zapěl v zápase podruhé. Domácí byli zaskočeni rychlým sledem inkasovaných branek a nebýt faulů karlovarských, mohlo s nimi být před třetí třetinou nevalně, ale úplně nebylo. Podruhé se v početní výhodě prosadil Vrbata.

Známé hokejové jméno se ukázalo i potřetí a opět v početní výhodě, když nenechal odsedět celé dvě minuty Kváše a rázem tak byl stav jen o branku. Jak domácím funguje početní výhoda si mohla vzít za vzor Energie, ale nevzala, když nedokázala potrestat vyloučení domácích, ve kterém trefila jen tyčku. Důležité pro zápas bylo, že další přesilovku domácí nevyužili. Získali sice herní převahu, ale ve zbytku zápasu se svými šancemi nedokázali naložit k vyrovnání, navíc museli být i obezřetní v obraně, aby šikovné karlovarské hráče nepouštěli do rychlých protiútoků. V závěru měli hosté i trochu štěstí, ale to k hokeji patří.

Extraliga dorostu

4. kolo – 14. září

BK Mladá Boleslav – HC Energie Karlovy Vary 3:4 (0:1, 2:3, 1:0)

Branky a nahrávky: 25. Vrbata (Hora, Chabada), 39. Vrbata (F. Matějka, Chabada), 42. Vrbata (F. Matějka, Hora) – 1. D. Sedláček (Tomek), 27. L. Slavík (Michalov, Vrzal), 33. Kyncl (D. Sedláček, Tomek), 33. L. Slavík (Michalov, M. Kváš)

BK Mladá Boleslav: Martínek (33. Beran) – Čermák (A), J. Dvořák, Hora, Konvalinka, Piskač, Kříž – Vrbata, F. Matějka (C), Vasiak – Hrouda (A), T. Dvořák, Ždanov – Musil, T. Novotný, Bydžovský – Čajka, Chabada.

HC Energie Karlovy Vary: Psohlavec  – Horáček, Gombár, Hájek, Vrzal, P. Kůrka, Kubík – M. Kváš, Šedivec, Suchý – Švejcar, D. Sedláček (A), Michalov – L. Slavík, Tomek (C), Kyncl.