Dorost opět naděloval gólovou smršť, nováček Wolves jich dostal deset

By   13. 09. 2024

V pátečním večeru se v tréninkové hale KV Areny představil nováček dorostenecké extraligy Wolves Plzeň. Tým ze severního plzeňského předměstí domácímu favoritu nenaděl větších starostí a na konci zápasu byl rád, že mu energetici natočili jen karlovarskou desítku.

Začátek zápasu byl ve znamení domácí aktivity, plného bruslení, se kterým hosté zpočátku neměli problém a nebýt chybného zákroku jejich brankáře, drželi by s Energií bezbrankový stav daleko déle. karlovarští jsou známi svoji ofenzivní hrou s občasnými okénky ve své obrané hře a během první třetiny nabídly hostům dvě, ovšem ne okénka, ale pěkná okna, bohužel pro Wolves ani jednou nedokázali trestat. A tak udeřili domácí, když se nejprve prosadil po spolupráci s Kvášem z bezprostřední blízkosti Kůrka a třetí gól přidal po rychlé kombinační spolupráci s Vaníčkem a Vrzalem Suchý. Krátce před koncem úvodní třetiny vybojoval puk Blotskyi, ale Psohlavec byl připravený a puk za svá záda nepustil.

V podobném herním pojetí pokračovala i prostřední část. Karlovarští několikrát vyzkoušeli defenzivní pevnost hostů i brankářskou schopnost Uhela. Šikovnost ukázal plzeňský Pšenička, když se ve 26. minutě protáhl mezi domácími hráči a kličkou do forhendu překonal brankáře Energie. Po dalších útočných atacích Energie se ukázal Pšenička podruhé, ale tentokrát se z branky neradoval a to ani když jeho akci mohl zakončit Račinský. Hosté ve dvou brankovém manku cítili jakousi naději na dobrý výsledek, ale jen do 37. minuty. Totiž v závěru třetiny ukázali domácí svoji ofenzivní sílu a čtyřmi brankami sebrali jakousi, i byť malinkou naději Wolves něco uhrát.

Poslední třetina se prakticky jen odehrávala s otazníkem, kolik gólů ještě padne. Nakonec jich byly celkem čtyři. Nejprve nového brankáře Hanouska překonal Kyncl střelou do odkryté branky, když zakončil rychlou akci z pravé strany, kterou táhl Vaníček, U osmé branky Energie si role otočili. Vaníček šikovně tečoval střelu Kyncla. Jediný úspěch Wolves ve třetí třetiny po vyhraném buly a přihrávce z poza branky zaznamenal Blockij. Závěr patřil opět domácím, šest vteřin před závěrečnou sirénou natočil hostů desítku na cestu domů Slavík.

Extraliga dorostu

3. kolo – 13. září

HC Energie Karlovy Vary – Pilsen Wolves  10:2 (3:0, 4:1, 3:1)

Branky a nahrávky: 6. Kyncl (Vaníček, Vrzal), 13. P. Kůrka (M. Kváš), 15. Suchý (Vaníček, Vrzal), 37. Tomek (D. Sedláček), 38. Suchý (Vaníček, Kyncl), 38. Kyncl (Tomek, D. Sedláček), 39. M. Kváš (L. Slavík), 42. Kyncl (Vaníček, Bauer), 45. Vaníček (Kyncl, Bauer), 60. L. Slavík (Horáček) – 25. Pšenička (Horák), 54. Blockij (Pšenička)

HC Energie Karlovy Vary: Psohlavec (Kašpar) – Horáček, Hájek, Gombár, Bauer, Vrzal, P. Kůrka – M. Kváš, Suchý, Švejcar – D. Sedláček (A), Michalov, Vaníček – L. Slavík, Tomek (C), Kyncl.
HC Pilsen Wolves: Uhel (Hanousek) – Gottwald, Kačmáček, Jackson, Brož (A), Hanzlík, Souček, Kočárek (C) – Kučuk, Blockij, Račinský (A) – Bill, Chasák, Robinson – Popovych, Pšenička, Klapáč – Horák.
  

Brankář Wolves Tomáš Uhel vytahuje poprvé puk ze své branky, když propustil střelu Jakuba Kyncla