Premiéru má za sebou i extraliga 9. tříd. Energie nastřílela plný tucet branek.

By   10. 09. 2024

Po extralize juniorů a dorostu, v neděli vstoupila do mistrovských extraligových zápasů třetí akademická kategorie Energie, 9. třída. Nejstarší žáci měli v prvním kole za soupeře nováčka soutěže Lvi ze Slaného., se kterým si poradili velmi lehce, když celkem vstřelili dvanáct branek.

Od začátku zápasu byla zcela jasném, jakým směrem se bude ubírat vývoj zápasu. Karlovarští měli od úvodních minut hru ve své moci, i když se podařilo hostům vyrovnat na 1:1 a v prvních minutách úvodní třetiny ještě dokázali vzdorovat, ale když v sedmnácté miuitě Hüttl dal druhý gól,  se strhla branková lavina v podobě pěti branek do 23. minuty. Hosté se do obrany domácích dostávali relativně často, jenže moc nebezpeční nebyli, přesto se jim podařilo přidat po jedné brance v každé třetině. To ale nemohlo domácí vykolejit v jejich herní převaze a ve druhé polovině zápasu vstřelili dalších pět branek a několik dalších šancí zůstalo nevyužito.

Extraliga 9. tříd

1. kolo – 8. září

HC Energie Karlovy Vary – HK Lev Slaný 12:3 (5:1, 4:2, 3:0)
Branky a nahrávky: 3. Hüttl (Klempíř), 7. Jirota (Pavlis), 17. Zrzavecký (Pařízek), 19. Koncz (Dan), 20. Hüttl (Hanson), 22. Žák (Šimek), 23. Dan (Zrzavecký), 32. Žák (Pavlis, Jirota), 35. Dan (Hüttl, Křivánek), 47. Hüttl (Klempíř, Kalčík), 48. Hanson (Zrzavecký, Křivánek), 51. Žák (Pavlis) – 4. Podpěra, 29. Záhorec, 39. Zima (Podpěra).

HC Energie Karlovy Vary: M. Pertlíček (V. Štrunc) — E. Křivánek, Š. Mariaš, V. Pařízek, Š. Šimek, M. Kalčík, M. Vrbas — V. Hüttl, J. Zrzavecký, J. Pavlis, J. Klempíř, J. Jirota, T. Hanson, H. Koncz, M. Dan, M. Žák

HK Lev Slaný: V. Votava (M. Hlavatý) — A. Kowalski, B. Šikl, A. Pašov, D. Hlávka, R. Khokhlov, J. Angr — A. Zima, M. Kahánek, E. Budaev, M. Záhorec, M. Kozák, M. Mrázek, D. Kos, K. Adámek, Z. Podpěra, M. Škvára