Třemi góly ve druhé třetině junioři položili základ prvního vítězství v extralize

By   07. 09. 2024

Třetí domácí zápas v úvodu soutěže a potřetí nebodovat, to bynebyl vůbec povedený vstup do DHL Extraligy juniorů. Přes určité problémy v první a v úvodu druhé třetiny hráči zápas nakonec zvládli a připsali si první vítězství.

V začátku zápasu se oba soupeři oťukávali střelami z ne moc nebezpečných vzáleností, se kterými si brankáři hravě poradili. V polovině osmé minuty byl vyloučen domácí Dorot a hosté se ujali střelou Bárty od modré čáry prvního gólu. Po tomto gólu si hosté drželi mírnou hermí převahu, kterou jim ukončil faul Koudelky. Ovšem domácím se zatím v početních výhodách v úvodu soutěže nedaří a když se neujala nebezpečná rána Janaty, skóre zůstalo nezměněno. Doborou příležitost měl v osmnácté minutě opět Janata, ale ani tentokrát neskóroval, když těsně minul branku.

Začátek prostředního dílu sobotního duelu patřil domácím, ovšem bez vážnějšího ohrožení hostující branky. Pro Přerov se naskytla šance navýšit své vedení při vyloučení Holejšovského, jenže kromě střely Hanáka moc domácí neohrozili. Tzi napoak mohli srovnat po akci Varvařovského v oslabení, kdy mířil mezi betony přerovského brankáře, který je včas sklepl k sobě. Vyrovnání se Energie dočkala ve 27 minutě, kdy pod tlakem domácích chybně rozehrál jeden z obránců hostí na hůl Langmeiera, který se protáhl mezi dvěma hráči Přerova a šikovně zasunul puk do branky. Srovnání energetiky nabudilo, ale jehjich aktivitu zabrzdilo dvojí vyloučení, což se asi ukázalo jako momentum zápasu. Přerov dvojí početní výhodu trvající 45 vteřin nedokázal využít. Zde v těchto momentech karlovarské podržel brankář Špírek. Ubráněná oslabení nabudilo domácí. Ti se ujali vedení, po rychlém útoku po levé straně se šikovně protáhl Matyáš Váňa, na jehož přesnou střelu Vojtech nezareagoval. Dalším momentem pro Energii bylo, že se jí podařilo využít přesilovku Šmajdou, který tvrdou a hlavně přesnou střelou z levé strany dal svému týmu vedení o dvě branky. Velký obrat mohli karlovarští dovršit v závěru třetiny, ale téměř minutovou dvojitou přesilovku nevyužili.

Začátek třetího dějství patřil očekávaně Přerovu, kterému nic nezbývalo, než se prát o snížení gólového manka. To je jim poměrně brzo podařilo. Ve vlastním pásmu obrali domácí o puk a rychlým útokem se vrhli do obrany Západočechů a Hlávka křížnou střelou k levé tyčce snížil. Naděje na srovnání hostům vzal Varvařovský, který šikovně objel branku Vojtka a puk zasunul za jeho záda. A za minutu bylo v KV Areně opět veselo po střele Šmajdy, který krásnou střelou švihem trefil pravý horní roh branky Přerova. Zbytek zápasu si Energie pohlídala a moc toho týmu z Hané nedovolila.

Byl to těžký zápas. Určitě se na nás předcházejí dvě porážky podepsali. Náš výkon byl zlepšený, měli jsme větší koncentraci a zarputilost a díku tomu jsme zápas zvládli. Samozřejmě jsme rádi, že jsme utkání dotáhli do vítězného konce,“ zhodnotil první výhru trenér Energie Pavel Arnošt.

DHL Extraliga juniorů

3. kolo – 7. září

HC Energie Karlovy Vary – HC Zubr Přerov 5:2 (0:1, 3:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 27. Langmeier (Vojáček; 5/5), 33. M. Váňa (Šmajda, Janata; 5/5), 35. Šmajda (Dorot; 5/4), 47. Varvařovský (5/5), 48. Šmajda (Janata; 5/5) – 9. Šišák (Bárta, Hlávka; 5/4), 43. Hlávka (Buršík; 5/5). Rozhodčí: Valenta, Turhobr – Gerát, Malý.

HC Energie Karlovy Vary: Špírek (Oršulák) – Dyk, Anton (A), Holejšovský, Pelikán, Zachariáš, O. Postl II, Dorot – Steklý, Adámek, Varvařovský – Šmajda, D. Šilhan, Pastor – Langmeier, P. Vojáček, V. Váňa – Janata (A), Poizl, M. Váňa (C).
Trenér: Pavel Arnošt

HC ZUBR Přerov: Vojtek (Ryšavý) – Škňouřil, Pala, Mráček, Mozr, Bárta (C), Šišák, Jarmara – Hlávka, Kuchta, Ozollapa – Mátl, Dobša, Netopil – Koudela, Frnka, Buršík (A) – Nášel, Dobřecký, J. Hanák (A).
Trenér: Vladimír Kočara

Pepíno Langmeier (č.6) právě vyrovnává stav utkání s Přerovem