86 vteřin hrůzy ve třetí části a junioři nemají se Zlínem ani bod

By   06. 09. 2024

Druhé utkání v soutěži a druhé domácí utkání sehráli karlovarští v DHL Extralize juniorů a opět bez bodového zisku. Domácí nad Zlínem vedli ve třetí části, ale během jedné a půl minuty o vedení přišli a nakonec i o bodový zisk.

K první brankovým příležitostem se dostali hosté v početní výhodě, kdy měl těžké zákroky Oršulák proti zlínským Zavřelovi a Hamrlovi. První gólová radost ale patřila Energii, vyloučený obránce Dyk převzal ve středním pásmu přihrávku a nájezd zkušeně proměnil. V dalších minutách úvodní třetiny měli více šancí domácí, kteří nedokázali navázat na přesné zakončení Dyka a na brankáři Zlína Uherekovi ztroskotali Steklý, Adámek, či Langmeier. Vyrovnání přišlo jako blesk z modrého nebe. Po buly ve středním pásmu téměř od červené Lukaštík zápěstím vystřelil ne karlovarskou branku a puk z jeho hokejky k překvapení všech proletělo nad lapačkou domácí brankáře. Hosté tak přišli k brance lacino a domácí do konce třetiny se z toho nemohli zpamatovat.

Začátek druhé třetiny byl ve znamení opatrné hry až do začátku dvacáté šesté minuty. Zlínský brankář se snažil rozehrát puk do středního pásmě, ale zachytil jej ještě v útočném pásmu Janata, který si to namířil přímo k hostující brance a brankáře hostů prostřelil. V dalším průběhu druhé části měli domácí více ze hry, vynutili si i dvě početní výhody, ale nedokázali v nich vedení navýšit. Naopak ve druhé početní výhodě inkasovali. Pilát se zmocnil puku ve středním pásmu a po přejetí do pásmě Energie, rychlou střelou na lapačku Oršuláka srovnal. Ještě v téže přesilovce vteřinu před jejím vypršením Steklý dorazil do zlínské sítě střelu Adámka. V závěru této části hry oba celky hráli bez jednoho hráče a Zlín byl blízko k vyrovnání, ale parádní zákrok předvedl Oršulák proti spolupráci Hamrly s Holbou.

Krátce po zahájení třetího dílu pátečního večera měl Zlín početní výhodu, ve které po střele Kose zvonila tyč domácí branky. Ve 48 minutě mohl navýšit vedení Šmajda, jenže jeho ránu Uherer s velkou námahou vytěsnil mimo tři tyče. Po úseku hry, kdy ani jeden z týmů neměl šance, přišel čas Zlína a černá minuta a půl pro domácí. Po rychlém protiútoku schovanou střelou mezi nohami obránce domácí Zavřel překvapil Oršuláka. Ještě v téže minutě opět Zlín rychle otočil hru a přečíslení dvou na jednoho zakončil po spolupráci s Hešem Kaláč a hosté rázem vedli. Opaření domácí než zjistili co se stalo, inkasovali další gól. Karlovarský obránce při objíždění vlastní branky upadl, čehož hosté využili k navýšení svého rychlého vedení. A Zlín mohl přidat další branku, když měl výhodu trestného střílení, ale Holba neuspěl. V závěru se domácí snažili, měli i tlak a nebezpečné momenty, ale ujala se jen teč Janaty.

DHL Extraliga juniorů 

2. kolo – 6. září

HC Energie Karlovy Vary – Berani Zlín 4:5 (1:1, 2:1, 1:3)

Branky a nahrávky: 04:20 Dyk (Varvařovský; 5/5), 25:11 Janata (5/5), 36:36 Steklý (Varvařovský, Adámek; 5/4), 58:37 Janata (Adámek, M. Váňa; 5/5) – 15:43 Lukaštík (Pečner; 5/5), 36:11 Pilát (Špaňhel, Čechmánek; 4/5), 52:04 Zavřel (Kos, Hamrla; 5/5), 52:56 Kaláč (Heš, M. Holba; 5/5), 53:30 Heš (Klimek, M. Holba; 5/5). Rozhodčí: Zeliska, Bejček – Maňák, Hradil.

HC Energie Karlovy Vary: Oršulák – Holejšovský, Anton, Pelikán, Zachariáš, Postl, Dorot, Dyk – Šilhan, Langmeier, Hájek, Poizl, Pastor, V. Váňa, Steklý, Adámek, Varvařovský, Šmajda, M. Váňa, Janata.
PSG Berani Zlín: Uherek – Lukaštík, Špaňhel, Hamrla, Zavřel, Růžička, Uhlík – Čechmánek, M. Holba, Klimek, Pilát, Kos, Smýkal, Pešák, Pečner, Kaláč, Pražan, Heš, M. Holba.