Jedenáct gólů v úvodním zápase extraligy dorostu, Energie přestřílela Motor

By   05. 09. 2024

Pro diváka zajímavý průběh, pro trenéry spousty poznatků, aby mohli hráčům i pře vítěznou premiéru, vytknout řadu nedostatků. Nicméně ve střeleckých dostizích byli karlovarští lepší a získali první výhru v soutěži.

První mistrovský zápas začali domácí aktivně a v polovině třetí minuty šli do vedení poté, co Tomek šikovnou přihrávkou z poza branky Sedláčka, který prostřelil budějovického Košíře. V šesté minutě byl vyloučen domácí Kůrka, ale to nebránilo k tomu, aby Vary navýšily vedení. V oslabení se v rychlém protiútoku prosadil přesnou střelou Vaníček. Zřejmě energetici podlehli dojmu, že zápas bude lehkou záležitostí a než se nadáli, výsledek byl ve prospěch Jihočechů. Ti Se rychlým nástupem Energie nepoložili a využili tří zaváhání v defenzivě domácích. Nejprve Koníř potrestal v desáté minutě chybnou rozehrávku a po přežití oslabení udeřili dvakrát za sebou. Koníř vyrovnal a Šíma po 38 vteřinách skóre otočil.

A jak špatně Energie třetinu zakončila, tak ještě hůře zahájila druhou. Stačilo pět vteřin a Psohlavec inkasoval po lehké střele Koníře a šel střídat. A to nebylo z brankového pohledu v úvodu druhé třetiny vše. Za minutu a půl domácí snížili Jägerem. Energie vytvořila velký tlak a hosté stěží odolávali a proto nebylo překvapením, že se skóre opět měnilo a ne jednou. Ve 25. minutě Sedláček vyrovnal a v polovině zápasu Kyncl v přesilové hře vrátil Energii vedení. Ne však na dlouho. Střelecky produktivní Koníř srovnal za necelé dvě minuty. Konečnou podobu střeleckých hodů druhé třetiny zakončili domácí, kdy samostatný nájezd proměnil chytrou střelou k pravé tyčce.

V obou šatnách se mezi druhou a třetí třetinou ze strany trenérů asi musely nést hodně důrazné proslovy, protože hra obou se vykazovala velmi chybnou hrou v obraně. A bylo to znát, že hráči již tolik nechybovali, přesto k vidění byly vidět šance ke skórování. V nich se neprosadili na straně Energie neprosadili Jäger (44.minuta), Sedláček (46.) Kůrka (49), nebo Švejcar (56), který mohl navýšit vedení. Ale ani hosté nebyly bez šancí, ve kterých se postupně objevili Kubík (45.), Hřebej (50.), Benák (52), nebo střelec zápasu Koníř (53). Cestu k vyrovnání si hosté dvakrát zkomplikovali dvěma fauly a v závěru jim nepomohla vyrovnat ani hra bez brankáře. Divoký zápas se spoustou branek, ale i chyb, tak dopadl nakonec šťastně pro karlovarské.

Extraliga dorostu

1.kolo – 5. září

HC Energie Karlovy Vary: Psohlavec (21. Kašpar) – Horáček, Hájek, Gombár, Vrzal, P. Kůrka, Kubík – Kváš, Suchý, Švejcar – D. Sedláček (A), Jäger, Vaníček – L. Slavík, Tomek (C), Kyncl.
Trenér: Tomáš Andrys

Banes Motor České Budějovice: Jelínek (Schejbal) – Schmied(C)Smejkal, Šrámek,  (A), Švec, Pekař, Benák – Koníř, Hečko (A), Novotný – Šíma, Voráček, Přibyl – L. Chaloupka, Bartuška, Hřebejk – Kysilka, Benda.
Trenér: Radim Skuhrovec

Branky a nahrávky: 4. D. Sedláček (Tomek), 7. Vaníček (Kyncl), 22. Jäger (L. Slavík), 25. D. Sedláček (P. Kůrka), 30. Kyncl (D. Sedláček, Tomek), 39. L. Slavík (Suchý) – 10. Koníř (Švec, Voráček), 17. Koníř (Přibyl,Hečko), 18. Šíma (Šrámek), 21. Koníř (Přibyl), 32. Koníř (Přibyl, Hečko)

Jonáš Vaníček střílí druhý gól zápasu a dal Energii vedení 2:0.