Devítka na úvod přípravy na extraligu zavítala do Švýcarska

By   08. 08. 2024

Velmi pestrý začátek přípravy na nadcházející ročník extraligy 9. třídy mají hráči karlovarské kategorie U15, kteří nejprve pobyli v krušnohorském Měděnci a aby po pár dnech na ledě KV Areny vyrazili na dlouhou cestu do Švýcarska.

Dostali jsme zajímavou nabídku na účast na turnaji v Zugu, kterou jsme po poradě s rodiči hráčů, přijali“ říká k zajímavému výletu trenér energetické U15 Adam Sýkora. „Budeme hrát proti špičkovým týmům Klotenu a Curychu, což bude velmi zajímavá konfrontace pro náš tým,“ říká k zápasům trenér posledního žákovského výběru karlovarské Energie. Se svými novými svěřenci ještě než odcestovali pod Alpy, absolvovali krátké soustředění ve „vysokohorském“ krušnohorském Měděnci. Kouč Adam Sýkora pojal cestu tam jako bojovku. Tým vyrazil do Klášterce vlakem. Odtud pak měli cestu „na starosti“ kluci. „Vzhledem k tomu, že byli bez mobilů, se jim hodila velká mapa před kláštereckým nádražím. Neoficialním vedoucím výpravy se stal Jenda Pavlis, který správný směr cesty konzultoval s místními domorodci. Na poznámky svých spoluhráčů, kteří vyjadřovali obavy nad tím, jestli nás dotázaní neposlali jinam, náš vůdce reagoval tím, že máme být v klidu, protože všechny informace o cestě má v hlavě. No ale přesto někde k zádrhelu došlo, protože jsme skončili u té samé kapličky, kde si před pár dny volil cestu i dorost“, říká zkušený mládežnický trenér. Dopolední fáze byly běžecké, ale kluci to zvládli skvěle. Odpolední část je pak velmi často v režii kluků. Ti si mohli vymyslet, jaký by chtěli mít program. Což je pro ně zábavnější. Byli také v aquaparku v Klášterci,“ popisoval program soustředění Adam Sýkora.

Nyní jeho tým čeká konfrontace s neznámými protivníky. „Každá konfrontace se zahraničním soupeřem je prospěšná, hráči poznají jiný způsob hry a do další kariéry je to obohatí,“ vysvětluje trenér karlovarské extraligové devítky, proč je rád za pozvánku do země Helvéckého kříže .

Program turnaje v Zugu:

čtvrtek 8. srpna – 16,00 Kloten – HC Energie

pátek 9. srpna – 16,15 ZSC Lion Curych – HC Energie

sobota 10. srpna – o konečné pořadí

Trenér Adam Sýkora se svými svěřenci na Měděnci