Po soustředění na Měděnci na led vyjel i dorost.

By   28. 07. 2024

Druhou nejstarší kategorií mládeže je extraligový dorost, který se již také začal připravovat na blížící se sezonu, ve které bude obhajovat třetí místo. 

Po jarním drilu dostali svěřenci Tomáše Andryse tři týdny volna, po kterém se opětovně sešli a společně 18. července vyrazili na týmové soustředění do krušnohorského městečka Meděnec. “Je to takové naše tradiční každoroční zahájení závěrečné přípravy na sezonu,” říká k soustředění zkušený mládežnický trenér Tomáš Andrys a k samotnému “vysokohorskému” soustředění ještě dodává. “Celé to soustředění je vlastně samo o sobě teambuldingová aktivita, která je pro kluky směrem k sezoně důležitá, protože je potřeba, aby fungovali a bojovali jako tým. Také proto jsou tady kluci bez mobilů, aby je nic nerozptylovalo. Jsou na to zvyklí a už je odevzdávali sami.“ Hráči pak plnili naordinovaný plán, který obsahoval běhání do svahu, silové tréninky, ale hráči vyrazili tradiční pochod, v jehož plánu bylo i koupání. Na místním fotbalovém hřišti pak dostali hráči do těla ve formě kruhových tréninků. 

Po ukončení soustředění měl tým volno, ale od středy se začal připravovat již v areálu KV Areny. “Ve středu jsme měli suché tréninky, ale od čtvrtka se připravujeme i na ledě. Čeká nás poctivá práce, kdy kluci budou dvakrát denně na ledu a k tomu budou mít posilovnu, nebo tréninky venku,” říká Tomáš Andrys, jaký program čeká jeho svěřence v nejbližších dnech. Oproti jeho kolegovi, trenéru juniorů Pavlu Arnoštovi, má kádr prakticky uzavřen. “Nikoho již zkoušet nebudeme. Máme v týmu 22 hráčů, kteří dostanou prostor se ukázat,” prosadil kouč extraligového dorostu počet hráčů, které bude mít v mužstvu. Ke kádru pak ještě dodal. “V případě slabší formy některého z hráčů, nebo zranění, můžeme šáhnout do kádru ligového dorostu, nebo extraligové 9. třídy”. 

Součástí přípravy na nový extraligový ročník bude i řada zápasů a tradičně se karlovarský dorost zúčastní turnajů na Moravě. “Opět jsme byli pozváni na skvělý turnaj do Třince, který je skvělou prověrkou,” pochvaluje si opětovné pozvání na druhý kout republiky Tomáš Andrys.

Trenéři dorostu Tomáš Andrys a Martin Gombár sledují své svěřence při tréninku na ledě KV Areny