Tréninková hala KV Areny doznala zásadní změny, led má nově kanadský rozměr

By   09. 07. 2024

Už před minulou sezonou se plánovalo, že v KV Areně dojde ke změně rozměrů ledových ploch. K první došlo na tréninkové hale, kde od nové sezony bude rozměr ledu 26 x 60 metrů. 

Od uvedení do provozu KV Areny byly na obou plochách vybudovány základy pro různé rozměry ledové plochy, od evropského standardu 30 x 60 až po severoamerický 26 x 60 metrů. Do konce minulé sezony měl rozměr plochy v tréninkové hale 28 x 60 metrů. “Rozměry severoamerických kluzišť jsme chtěli již dříve, ale dočkali jsme se až nyní,” říká k novému rozměru ledu hlavní trenér mládeže a metodik klubu Jiří Ryžuk. “Nový, menší rozměr bude přínosem. Hráči budou mít na tomto zúženém prostoru daleko méně času. Budou se muset rychle rozhodovat v herních situacích, být pozornější, rychleji bruslit. Jakmile budou mít méně času na rozhodnutí, budou se dostávat pod tlak, který budou muset okamžitě řešit,” doplňuje Jiří Ryžuk. Nový rozměr vítá i sportovní ředitel klubu Jiří Kalous. “Pro hráče to bude přínos. Viděli jsme to na mistrovství světa, kde byl v obou halách stejný rozměr. Hra byla rychlejší, dynamičtější a pro diváka atraktivnější,” říká zkušený trenér a smutně dodává: “Škoda, že se rozměr na hlavní hale také nezúžil, ale snad k tomu v brzké době dojde.” Na hlavní hale tak zůstává plocha v rozměru 28 x 60 m. 

Se změnou rozměru plochy v tréninkové hale se namontovaly nové mantinely, které byly původně na hlavní hale. Jejich výhodu je, že mají vyšší boční tvrzená skla.