Mládeži skončila letní část přípravy, první týdny prázdnin si od hokeje odpočinou.

By   01. 07. 2024

Každý hokejista školou povinný se určitě těšil na prázdninové volno, ale to hokejové bude krácené finální částí přípravy na blížící se start sezony 2024/2025, která odstartuje v září. 

 

Během července si hráči odpočinou nejen od školy, ale i od hokejové přípravy. “Jsem spokojen. Nejenom tím, jak se nám ji podařilo naplánovat, ale bez větších problémů i celou absolvovat,” hodnotil suchou část přípravy trenér juniorů Pavel Arnošt. “Využili jsme všechny možnosti, které nám nabízí areál KV Areny, posilovnu, led, tělocvičnu, absolvovali jsme i krátké soustředění,” shrnul v krátkosti přípravu nejstarší mládežnické kategorie v období květen a červen. 

Podobně byl spokojen s přípravou trenér extraligové 9. třídy Adam Sýkora. “Vše proběhlo bez problémů. S přístupem kluků jsem byl spokojen. Přivítal jsem, že jsme letos mohli využívat i ledovou plochu hlavní haly KV Areny, což je pro kluky vždy příjemné zpestření suché přípravy.” Se svými svěřenci znovu se sejde na konci července, kdy je čeká již finální příprava na start nejvyšší žákovské soutěže.

Led nevyužívaly jen akademické mládežnické kategorie, ale i mladší ročníky. Například kategorie U13 (sedmáci) trénovala na ledu v týdnu dvakrát. “Minimálně dvakrát v týdnu jsme chodili na led,” říkal o přípravě trenér Jan Bečka. I přes tréninky na ledě byla hlavní náplní suchá příprava. Tu měla naše mládež poměrně rozmanitou, ale přece jenom jsou činnosti, které nejsou mezi hokejistkami a hokejisty úplně oblíbené a jiné je naopak velmi baví. “Je důležité, aby příprava hráče bavila, byla pestrá, proložená různými typy cvičení na získání potřebné fyzické síly. Kromě  těchto tréninků měli i herní tréninky, zahráli si různé hry, např. vyzkoušeli si basket,” popisuje trenér Bečka rozmanitost přípravného období. 

Hráči U13 (sedmé třídy) během letní přípravy