Junioři přehráli doma Jihlavu s Kometou za plný počet bodů

By   27. 01. 2024

Další dva zápasy mají za sebou karlovarští junioři v DHL extralize juniorů a oba jsou 100% zvládnuté. V pátek si dá se říci s přehledem poradili s jihlavskými mládežníky a v sobotu s zápase bohatém na góly přestříleli brněnské naději.

V pátek hostila Energie vrstevníky z Dukly. Na průběhu utkání bylo vidět, že oba týmy se z dalšího vzájemného souboje pro sebe získat co nejvíce bodů. Už v prvních minutách musel karlovarské střelce krotit Filip Sigmund a ani Adam Ebenstreit si na nedostatek práce nemohl stěžovat. Úspěšnější byli nakonec energetici, kteří se díky pohotovému zakončení Váni dostali do vedení. Hosté se snažili reagovat, ale nedokázali se dostat do vážnější šance. Naopak domácí byli v koncovce dravější a díky přesnému Pastorovi navýšili své vedení. Ve druhém dějství v jeho úvodu se blýskli dobrými akcemi hráči Dukly, jenže bez důrazu v zakončení. Jak se nakládá se šancí dát gól ukázal vytáhlý forvard Energie Varvařovský, který navýšil vedení. Šanci na snížení manka hostujícímu Coufalovi zhatil svým zákrokem Ebenstreit, který byl připraven o chvíli později zasáhnout proti akci Vandase, ale jeho střela nakonec prošla kolem branky. Stejně dopadla i střela Peše o chvilku později. Hráči z vysočiny se dočkali až ve 48. minutě, když snížili zásluhou Peše. Víc ale domácí hostům nedovolili. Buď byli v zakončení nepřesní, nebo jejich šance pochytal karlovarský gólman. Konečný výsledek pátečního zápasu zapsal Novotný, který poslal puk do prázdné branky Jihlavy při power play.

Pavel Arnošt (HC Energie Karlovy Vary):

„Myslím si, že dnešní zápas jsme měli celou dobu pod kontrolou a do vítězného konce jsme ho dotáhli týmovým výkonem, který byl podpořen velmi dobrým výkonem Adama Ebenstreita. V poslední třetině jsme malinko zaváhali. Podle mého názoru, pokud bychom byli dnes produktivní, tak jsme mohli vyhrát větším rozdílem. Ale určitě jsme s výkonem spokojeni.“

Sobotní duel s Kometou měl zcela jiný průběh. Úvodní minuty první třetiny více patřili Kometě, která i hned v 6. minutě otevřela skóre zápasu. V polovině třetiny se hra přesouvala ze strany na stranu a šance byly u obou celků. Nakonec energetici v 17. minutě stav srovnali, díky Šlechtovi, který zakončil do volného prostoru branky. A to nebylo ze strany domácích v první třetině vše. Zpoza brány vyjel Záhejský, který nahodil puk z boku branky, ale ten se odrazil od nohy soupeře přímo za brankovou čáru a Energie se ujala vedení. Záhejský byl i u další branky, která padla ve druhé části, díky níž Energie navýšila vedení. Ovšem hosté mají svou sílu a dokázali snížit. Hokej se hrál v těchto okamžicích hodně ofenzivní z obou stran, ale bez gólu. To platilo jen do 38. minuty, kdy náskok dvou branek vrátil na stranu Energie Steklý. Poslední část byla velmi napínavá a na branky nejbohatší. Nejprve se prosadila Kometa, kdy se jí ve 44. minutě podařilo snížit na 4: 3. Západočeši ale na to rychle zareagovali a v další minutě odskočili opět o branku díky  gólové střele Čihaře, který mířil mezi betony. Brněnská Kometa však na tento gól zareagovala ještě rychleji a to po 11 vteřinách zásluhou Boltvana opět snížila. Ten tak zakončil do prázdné branky a stav byl 5:4: Energetici se ale přesunuli zpět do útočného pásma, kde ve 47. minutě navýšili stav na 6:4. O to se postaral Záhejský. V 51. minutě dostal pětiminutový trest + trest do konce utkání karlovarský gólman za bodnutí koncem hole. Do brány tak nastoupil Matěj Pavlovic. Kometa se toho snažila využít a nakonec v 54. minutě snížila zásluhou Bárty. Necelé dvě minuty před koncem to zkusila Kometa na ledě v šesti bez brankáře, ale energetikům se podařilo do poslední vteřiny zabránit srovnání výsledu.

V průběžné tabulce se Energie posunula na první příčku.

DHL Extraliga juniorů – O pořadí v play off

17. kolo – 26. ledna

HC Enegie Karlovy Vary – HC Dukla Jihlava 4:1 (2:0, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 06:35 M. Váňa (Záhejský, Pelikán; 5/5), 10:55 Pastor (Wardas, Zolnaj; 5/5), 26:44 Varvařovský (Šlechta; 5/5), 59:30 Novotný (Šlechta, Beran; 5/5) – 47:48 Peš (Kudrna, Vandas; 5/4).

18. kolo – 27. ledna

HC Energie Karlovy Vary – HC Kometa Brno 6:5 (2:1, 2:1, 2:3)

Branky a nahrávky: 16:31 Šlechta (Varvařovský; 5/5), 17:45 Záhejský (5/5), 21:18 Záhejský (Novotný, Vogel; 5/4), 37:03 Steklý (Šlechta; 5/5), 44:25 Čihař (Záhejský; 5/5), 46:45 Záhejský (Adámek; 5/5) – 05:20 Boltvan (Otava; 5/5), 27:21 Pospíšil (Moravec, Ekrt; 5/4), 43:20 Moravec (Rakus, Ekrt; 5/5), 44:36 Boltvan (Otava; 5/5), 53:35 Bárta (Boltvan, Bůžek; 5/4).

Karlovarští před brankou Komety