Další bodový příspěvek juniorů, tentokrát z jihu Moravy

By   13. 01. 2024

Další úspěšný zápasový program mají za sebou karlovarští junioři, když si z Jihlavy a Brna, i přes jednu prohru, přivezli celkem čtyři body a nadále se drží ve skupině O pořadí v play off mezi prvními čtyřmi. Páteční duel s mladíky Dukly zvládli na výbornou a nedovolili domácím ani jednou skórovat. V Brně to bylo dramatičtější duel se šťastnějším koncem pro domácí.

Na karlovarských juniorech nebyla vůbec znát únava z cesty na Moravu a už od prvních minut své hostitele moc často do pásma nepouštěli. Sami naopak nenechávali Filipa Sigmunda dlouho v klidu. Jihlavský gólman poprvé kapituloval ve třetí minutě. Podruhé pak puk za jeho záda doputoval ve dvacáté sedmé minutě. Naopak jihlavští střelci se neprosadili ani jednou a Adam Ebenstreit zastavil všech dvacet devět střel a připsal si třetí čisté konto v sezoně a to i díky svým spoluhráčům, kteří střely mířící na jejich branku obětavě blokovali. Skóre zápasu bez branky nevydrželo dlouho, když na začátku třetí minuty dorazil do domácí branky puk Vogel po parádní střele Novotného. Hosté velmi dobře hráli na svojí polovině hřiště a snahu Jihlavy o vyrovnání eliminovali dobrý forčekinkem a aktivní obranou hrou. A pokud se Dukla dostala k šanci, výborným zákrokem zasáhl Ebenstreit, nebo karlovarští obětavým blokem střely odclonily mimo branku. Stejným stylem hry se Západočeši presentovali i v prostřední třetině a když se jim naskytla šance byli nebezpeční a v jednom případě i přesně zakončující. Po rychlé spolupráci Záhejského s Čihařem přesně mířil Pastor. Energie si ve třetím pátečním dílu svůj náskok hlídala a to i přesto, že se domácí postupně více dostávali do své útočné zóny, ale karlovarský brankář byl pozorný, stejně tak i jeho spoluhráči.

V sobotu se Energie představila v jihomoravské metropoli, když byla hostem Komety. V tomto utkání se průběh skóre přeléval mezi oběma týmy. Oba celky obývají přední příčky tabulky a utkání mělo vysokou kvalitu. První třetina branku nepřinesla, přesto si oba týmy si vytvářely velice zajímavé šance, které však troskotaly na velice solidních výkonech obou brankařů. Druhá třetina nabídla gólovou radost a byli to hosté, kteří se zásluhou Šilhana radovali jako první.  Domácí se snažili srovnat krok se soupeřem, který nepolevoval v tlaku, ale žádnou branku se Brnu vstřelit nepodařilo především skvělých zásahů Ebenstreita, který nenechal Kometu využít  její velké šance. Nejbohatší na branky byla poslední dvacetiminutovka. Do ní vstoupila Kometa lépe a dokázala vývoj otočit ve svůj prospěch, když vyrovnala Pavlíkem a pak po trefě Bárty v 50. minutě. O čtyři minuty později byla zase radost na straně Energie díky Záhejskému. jenže za další minutu se zase radovala Kometa. Ale to nebylo vše. Hosté šli na konci zápasu do šesti, když odvolali brankaře. Tento risk jim vyšel díky Dortovi, který poslal zápas do prodloužení. To bylo rozhodnuto poměrně rychle. Na konci první minuty nastaveného času zamířil přesně domácí Ulbricht a dal Kometě bod navíc.

Karel Beran: Věděli jsme, že Vary hrají výborně. V posledních dvou zápasech porazily Spartu a Jihlavu. Potvrdily, že mají řadu velice kvalitních hráčů a na to jsme se my připravili. Dvě třetiny jsme nepodávali vůbec špatný výkon, ale málo jsme se tlačili do branky. Před třetí částí jsme si řekli, že takto hrát nemůžeme a byli jsme za to odměněni třemi góly. Myslím si, že ten druhý bod jsme si za tu celkovou aktivitu zasloužili.

Pavel Arnošt: Jsme zklamaní. Dvakrát jsme s Brnem hráli a dvakrát jsme zápas velmi dobře rozehráli, ale pokaždé nás Kometa vyloupila. Díky své kvalitní hře a našim chybám se dnes dostal soupeř do zápasu a ten pak dotáhl do vítězného konce.

DHL Extraliga juniorů – O pořadí v play off

13. kolo – 12. ledna

HC Dukla Jihlava – HC Energie Karlovy Vary 0:2 (0:1, 0:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 02:04 Vogel (Novotný, Vojáček; 5/5), 26:46 Pastor (Čihař, Záhejský; 5/5).

HC Dukla Jihlava: Sigmund – Löffler, Vildomec, Topol, Jeletz, Číhal, Vovsík – Niederhafner, Modl, Nosek, Jungwirth, Peš, Burkov, Kudrna, Chlubna, Klapica, R. Váňa.
HC Energie Karlovy Vary: Ebenstreit – Anton, D. Postl, O. Postl, Beran, Dorot, Vogel, Pelikán – Novotný, Adámek, Pastor, Šlechta, Čihař, V. Váňa, Vojáček, Steklý, Záhejský, Šilhan, M. Váňa.
14. kolo – 13. ledna
HC Kometa Brno – HC Energie Karlovy Vary 4:3V (0:0, 0:1, 3:2 – 1:0)
Branky a nahrávky: 43. Pavlík, 50. De. Bárta (Čaňo, Ekrt), 55. D. Moravec (Jurný, Ekrt), 61. Ulbricht (Boltvan, Otava) – 35. Šilhan (M. Novotný, Dorot), 54. Záhejský (Adámek, M. Váňa), 59. Dorot (Adámek, M. Beran I).
HC Kometa Brno: Ondráček – Ulbricht (A), Zubíček, Pospíšil, Jurný, Bůžek, Antony, Čaňo – Boltvan (A), Rakus, Zembol – D. Moravec, Ekrt, De. Bárta – Veselský, Otava (C), Mots – Chludil, Habermann, Pavlík
HC Energie Karlovy Vary: Ebenstreit – O. Postl II, Dorot (C), Anton, M. Beran I, Pelikán, Vogel, Da. Postl – Adámek, M. Váňa, Šlechta (A) – V. Váňa, M. Novotný, Steklý – Čihař, Záhejský, Pastor – P. Vojáček, Šilhan

Momentka ze zápasu juniorů s Kometou Brno