Junioři v novém roce loupili na Spartě a potřetí v řadě brali všechny body

By   09. 01. 2024

Třetí zápas v novém kalendářním roce a potřetí s plným bodovým ziskem, taková je bilance karlovarských juniorů. Tentokrát si podmanili led pražské Sparty, když zvítězili 5:2 nad vedoucím týme skupiny O pořadí v play off.

První vážnější situaci ke vstřelení gólu měla Sparta, hosté odpověděli šancemi Dorota a Záhejského. Energetici před sparťanskou brankou trávili poměrně dost času a v další šanci neuspěl Adámek Lapačku musel proti střele Odehnala vytáhnout také karlovarský Ebenstreit. V čase 12:33 se však energetici přece jenom radovali z gólu, když poprvé v juniorském hokeji skóroval Vojtěch Váňa, který do branky poslal puk po střele Krajčíka.

Domácí chtěli potvrdit pozici vedoucího týmu tabulky a aktivně vstoupili do prostřední části a tato aktivita se jim vyplatila zásluhou Krupičky. Obrat ve skóre a vedení pro svůj tým si dělal zálusk Pavlák, ale karlovarský gólman z tohoto souboje vyšel jako vítěz. Vrátit vedení na stranu hostů mohl Adámek, ale jeho dělovka zaduněla o beton, který do ní vložil Kalista. Nakonec se to ale podařilo,  Adámek našel přihrávkou, která měla oči, Davida Varvařovského, který prohnal do pásma a z pozice nad kruhy prostřelil vše co mu stálo v cestě.

Čas 40:10 a energetiky podržel Ebenstreit, který zastavil únik Daníčka, který ztroskotal na brankáři Energie v další šanci. Velmi důležitou minutou zápasu byla čtyřicátá, v ní Západočeši vstřelili dva slepené góly, které Energii vlily energii do žil, když odskočili na stav 1:4.  Sparta se nevzdala a využila v početní výhodu ke snížení, když se trefil Fábry. Ten to o pár sekund později zkoušel znovu, ale puk skončil v Ebenstreitově lapačce. Naděje Sparty na dotažení skóre uťal Šlechta v čase 51:20. Pár minut před koncem ještě Sparťané zkoušeli své štěstí, ale puk do branky nedostali a tak si tentokrát všechny body odvezli energetici, kteří v letošní sezoně porazili Spartu počtvrté.

Tomáš Netík (HC Sparta Praha):

Dnes jsme postrádali sílu, kterou jsme měli v předchozích zápasech. Karlovy Vary hrály dobře a zaslouženě vyhrály.

Pavel Arnošt (HC Energie Karlovy Vary):

Myslím si, že to bylo velice kvalitní utkání, které mělo dobré parametry. Podali jsme velmi dobrý týmový výkon a zápas jsme dotáhli do vítězného konce.

DHL Extraliga juniorů – O pořadí v play off

12. kolo – 8. ledna

HC Sparta Praha – HC Energie Karlovy Vary 2:5 (0:1, 1:1, 1:3)

Branky a nahrávky: 23:23 Krupička (Hamršmíd, Culek; 5/5), 49:20 Fábry (Samson, Žmola; 5/4) – 12:33 V. Váňa (Krajčík, Pastor; 5/5), 35:20 Varvařovský (Adámek, M. Váňa; 5/5), 43:34 Steklý (Pastor; 5/5), 43:40 Záhejský (5/5), 51:02 Šlechta (Záhejský; 5/5).

HC Sparta Praha: Kalista – Culek, Höll, Bartoň, Janský, David, Samson, Červenka – Daníček, Holeček, Žmola, Pavlák, Krupička, Fábry, Novák, Odehnal, Hamršmíd.
HC Energie Karlovy Vary: Ebenstreit – Krajčík, Pelikán, Anton, Postl, Beran, Vogel, Dorot – Novotný, Adámek, Pastor, Šlechta, Čihař, V. Váňa, Vojáček, Steklý, Záhejský, Varvařovský, Šilhan, M. Váňa.

Obrana Sparty překonána a radost karlovarských propukla