Dorost vkročil do roku 2024 ziskem pěti bodů

By   06. 01. 2024

Vánoční a novoroční svátky jsou již zapomenuty a naplno se v prvním víkendu nového roku rozjely mládežnické soutěže. Po juniorech mají za sebou dva zápasy v nejvyšší soutěži i dorostenci. Ti v pátek ve velmi dramatickém zápase udolali Pardubice v nájezdech, v sobotu pak jednoznačně přejeli Přerov.

První třetina zápasu s Pardubicemi nabídla vyrovnaný průběh, ve kterém se do první šance ke skórování dostal karlovarský Dyk, na druhé straně se snažil odpovědět Korec, který neprostřelil domácí brankáře Psohlavce. Skóre zápasu otevřel hostující Novák, který prostřelil domácího gólmana – 0:1. Karlovarští nečekali dlouho na svoji první branku a povedlo se jim to v oslabení.  Tomek našel Blažka, který střílel téměř do prázdné branky.

Druhá perioda patřila Karlovým Varům, Dynamo se téměř nedostalo ke střele. Hned tři šance měl Marek Jílek, který se pokusil Veřmiřovského několikrát prostřelit od modré čáry, hostující gólman si však s každou střelou poradil. V dobré situaci se ocitl Tomek, který pálil z mezikruží, střela skončila v lapače pardubického brankáře. Do vedení Energii po nahrávce od Wardase poslal Slavík. Téměř stejná situace se opakovala ke konci třetiny, kdy navyšoval opět Slavík a opět to bylo po nahrávce Wardase.

Třetí třetina byla z obou stran velmi rychlá se šancemi na obou stranách. Dynamu se podařilo dát dva rychlé góly a srovnat tak stav zápasu. O branky se postarali Macek v početní výhodě a  Rolinek, kteří během minuty srovnali skóre. A povzbuzení hosté se zanedlouho dostali do vedení zásluhou Vápeníka. Karlovy Vary se nevzdaly a dorovnaly také, zasloužil se o to Tomek, který vymíchal gólmana a poslal tak zápas do prodloužení. To se nemuselo odehrát. Karlovarští těsně před koncem faulovali a hosté dvě vteřiny před koncem si mohli vzít výhru na svoji stranu. To se jim nepodařilo, stejně jako nevyužili početní výhodu v prodloužení. Zápas rozhodl v nájezdech karlovarský Tomek.

V sobotu se v KV Areně představil Přerov a než se rozkoukal, byla první třetina historií a po ní ztrácel čtyři branky. A podobný průběh mělo i prvních deset minut druhé části, ve kterých karlovarští přidali další branky, aby byl stav 6:0. Teprve za tohoto stavu i zásluhou lehkého povolení ze strany Energie, se hosté trochu osmělil a dvěma góly hrozivé skóre zmírnili. I nástup do třetí dvacetiminutovky byl v režii domácích. Ti nechtěli připustit nějakou dramatizaci zápasu a rychle přidali dva góly. Od té chvíle se zápas jen dohrával a bylo jen otázkou zda Energie dá deset branek. Nedala, přesto s výsledkem může být spokojena.

Extraliga dorostu – O pořadí v play off

3. kolo – 5. ledna

HC Energie Karlovy Vary – Dynamo Pardubice 5:4 s.n. (1:1, 2:0, 1:3 – 0:0 – 1:0)

Branky a nahrávky: 18:28 Blažek (Tomek; 4/4), 25:20 Slavík (Wardas; 5/5), 39:43 Slavík (Wardas; 5/5), 58:39 Tomek (Sedláček, Blažek; 5/5), rozh. náj. Tomek – 13:26 Novák (Mikeska; 5/5), 52:46 Rolinek (Vápeník; 5/4), 53:47 Macek (Rolinek; 5/5), 58:15 Vápeník (Macek; 5/5).

HC Energie Karlovy Vary: Psohlavec – Čermák, Dyk, Magner, Jílek, Postl, Bednář – Wardas, Šilhan, Sedláček, Slavík, Michalov, Šedivec, Habla, Tomek, Blažek.
HC Dynamo Pardubice: Veřmiřovský – Vápeník, Novosad, Jansa, Šurc, Řehořek, Jaroš, Řivnáč – Rolinek, Novák, Ryšavý, Mikeska, Úlehla, Krčál, Lempach, Korec, Macek.

 

4. kolo – 6. ledna

HC Energie Karlovy Vary – HC Zubr Přerov 8:2 (4:0, 2:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 03:47 Sedláček (Blažek, Čermák; 5/5), 05:05 Tomek (Wardas, Slavík; 5/5), 09:20 Blažek (Tomek, Dyk; 5/4), 13:12 Wardas (Tomek, Čermák; 5/5), 21:07 Blažek (Tomek, Dyk; 4/5), 27:39 Slavík (Sedláček, Pelikán; 5/5), 40:50 Blažek (Dyk, Čermák; 5/5), 41:46 Tomek (5/5) – 29:15 Miklas (Matyáš, Frnka; 5/5), 35:55 Švejcar (Koudela, Došlík; 5/5).

HC Energie Karlovy Vary: Psohlavec – Čermák, Dyk, Magner, Pelikán, Postl, Bednář – Wardas, Sedláček, Slavík, Michalov, Šedivec, Habla, Tomek, Blažek.
HC ZUBR Přerov: Trnka (14. Šejba) – Pala, Pohanka, Mozr, Matyáš, Kočara, Cífka, Zahradníček – Židlík, Mátl, Brovják, Frnka, Miklas, Švejcar, Vyroubal, Došlík, Koudela, Vlk.

Tomáš Andrys (HC Energie Karlovy Vary): Myslím, že to byl jeden ze zápasů, kdy se nám to podařilo chytit hned od začátku. Podle mého názoru jsme celou první třetinu diktovali tempo hry. Ve druhé třetině jsme se dostali do vedení 6:0. Potom jsme bohužel začali trošičku postávat. Trošku už se nám potom nechtělo, ale ve třetí třetině jsme zase chytili první dvě minuty. Dali jsme dva rychlé góly. Myslím, že tam se to utkání uklidnilo a tím jsme si to pohlídali až do konce.

David Kudělka (HC ZUBR Přerov): Do utkání jsme nevstoupili dobře a hned na začátku jsme prohrávali o čtyři branky. My se můžeme spolehnout na týmovou hru a na bojovnost, ale zaostáváme v bruslení a v kombinaci a to je alfa a omega. Pokud nemají kluci nabrusleno, nemohou stíhat takovým týmům jako jsou Karlovy Vary, Plzeň, Třinec a tak dále. Gratuluji soupeři. Hrál dobře, organizovaně s nasazením a je vidět, že ti kluci mají nabrusleno, sílu a kombinaci i to zakončení.

Osm puků skončilo v brance Přerova ve skupině O pořadí v play off