I druhé utkání nového roku pro juniory, zdolali Liberec

By   05. 01. 2024

Po Mladé Boleslavi hostili ve druhém zápase roku 2024 karlovarští mladé liberecké tygry. Oproti čtvrtečnímu zápasu se tentokrát nečekalo na gól až do jeho konce, ale brankový účet duelu byl otevřen velmi brzo.

Než se hráči obou týmů zahřáli, po pouhých 76 vteřinách se trefil domácí Steklý, který využil zaváhání hostujícího brankáře, který chybně rozehrál. Hosty inkasovaný gól neznervózněl a několikrát nebezpečně zahrozili. Nejblíže k vyrovnání měl Jenčovský, ale karlovarský gólman včas sevřel betony. V dalším průběhu úvodní dvacetiminutovky se dramatické momenty střídaly na obou stranách, Vyrovnat mohli hosté v početní výhodě, ale málem inkasovali po brejku Zemana. Ke brance nevedla ani první početní výhoda Energie, ve které žádnou šanci nevytvořila. Do šaten ale šli radostnější karlovarští, když Matěj Novotný dorazil puk do liberecké branky po individuální akci Váni.

Po osmnácti vteřinách mohli hosté snížit Jenčovským, ale i podruhé v přímém souboji s Ebenstreitem neuspěl. Hosté neuspěli ani v početní výhodě, když nedokázali potrestat vyloučení Krajčíka a krátce po jeho návratu na led je mohl ještě více rozesmutnit Varvařovský. Karlovarský brankář se vyznamenal v polovině utkání, kdy vychytal šanci Meisela. Velké šance měli i domácí, kdy si před Hambálka najížděl Varvařovský, kterému se ale hostujícího gólmana nepodařilo vymíchat a kotouč skončil zamknutý v betonech.  

Do třetí třetiny si Energie přenesla početní výhodu a po sedmnácti vteřinách od úvodního vhazování výhodu využila. Adámek si ve středním pásmu převzal přihrávku od Dorota a šikovnou individuální akci přesnou střelou k pravé tyčce zakončil a dal týmu vedení o tři branky. Početní výhodu využil i Liberec, který zásluhou Průši snížili a vrátili se do zápasu. Jenže jejich snahu na snížení uťal za minutu a půl kapitán energetiků Dorot. Ani za tohoto stavu se hosté nevzdali, byli aktivní, jenže karlovarští dobře bránili a do velkým šancí tygry nepouštěli a připsali si tak druhé vítězství za tři body.

DHL Extraliga juniorů – O pořadí v play off

10. kolo – 5. ledna

HC Energie Karlovy Vary – Bílí Tygři Liberec 4:1 (2:0, 0:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 01:16 Steklý (Zeman; 5/5), 16:20 Novotný (V. Váňa, Šilhan; 5/5), 40:17 Adámek (Dorot; 5/4), 47:46 Dorot (Adámek; 5/5) – 46:07 Průšek (Janata, Jenčovský; 5/4).

HC Energie Karlovy Vary: Ebenstreit – Krajčík, Pelikán, Bulka, Postl, Dorot, Beran – Varvařovský, Adámek, Pastor, Šlechta, Čihař, V. Váňa, Zeman, Steklý, Záhejský, Novotný, Šilhan, M. Váňa.
Bílí Tygři Liberec: Hambálek – Jarabko, Meisel, Rybář, Pérez, Průšek, Král, Pilíšek – Handl, Hrabčák, Jenčovský, Jansa, Janata, Kofroň, Křížek, Vološín.