Juniorka zahájila nový rok za tři body, když fotbalovým výsledkem zdolala Boleslav

By   04. 01. 2024

Oba týmy v tabulce před prvním zápasem roku 2024 dělil jen bod, o který byla Energie před mladoboleslavským protivníkem. Oba soupeři se v sezoně již potkali po šesté a i ten dnešní duel, jako všechny předešlé, byl vyrovnaný. Jednu výhru navíc měli Středočeši, ovšem dnešním výhrou karlovarských se poměr srovnal.

Průběh utkání byl od začátku velmi dramatický, oba soupeři si byli vědomi silných stránek druhé strany, přesto se na zápas dalo velmi dobře dívat a rušno bylo před oběma brankami. Jako první musel ukázat svůj um hostující Hora, který čelil nebezpečným střelám Čihaře, Vogela, či Steklého. Nenudil se ani domácí Ebenstreit, kterého prověřili Teplý, Gardoň, nebo Sypecký.

Ve druhé třetině vyrovnaný duel pokračoval. První větší příležitost pozměnit skóre měli domácí v početní výhodě, ale ta trvala jen necelou minutu. Neukončil ji gól, ale vyloučení karlovarského Šilhana, takže i hosté měli chvilku o jednoho hráče navíc, jenže výhodu též nevyužili. Skórem nepohnula ani druhá početní výhoda bruslařů, ve které nebyl daleko od branky Gardoň, na Ebentreita však nevyzrál. V této fázi utkání byli hosté nebezpečnější, jenže gólman Energie byl pokaždé lepší střelců Boleslavi.

Ve třetím dějství první gólovku měli hosté, Zvagulil Ebenstreita neprostřelil. Podobně se vedli i domácí, kteří také z dobrých příležitostí neskórovali a tu největší zahodil Zeman. Další útočné akce z obou stran jež nebyly tak nebezpečné, nebo zakončující hráči neměli potřebný klid a důraz v koncovce. Rozhodnutí zápasu přišlo z hokejky Váňi, který z vlastní obrany vyvezl puk až do obrany hostů, tam si jej vyměnil s Varvařovským a pohotovou střelou překonal Horu. Svěřenci trenéra Marka Melenovského (mistra s Energií z roku 2009) zkusili hru bez brankáře necelé dvě minuty před koncem. V poslední minutě měla Boleslav ještě výhodu při vyloučení domácího Berana, ale obětavě bránící energetici těsný náskok uhájili.

DHL Extraliga juniorů

O pořadí v play off

4. ledna – 11. kolo

HC Energie Karlovy Vary – BK Mladá Boleslav 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)

Branka a asistence: 57. Váňa (Varvařovský, Vogel)

HC Energie Karlovy Vary: Ebenstreit (Kašpar) – O. Postl II, Dorot (C), Holejšovský, M. Beran I, Pelikán, Vogel – Adámek, M. Váňa, Varvařovský (A) – M. Novotný, Pastor, Steklý – Zeman, Záhejský, Čihař – Šilhan, Rybár, V. Váňa – P. Vojáček.

BK Mladá Boleslav: D. Hora (Forst) – T. Moravec (A), J. Průšek, A. Vlasák, Š. Němec, Sypecký, Ri. Kubíček, Křivánek – Gardoň, Zvagulis, Hrouda (C) – Kučera, Malínek (A), Vítek – M. Vojáček, Šachl, Teplý – Hurt, Šindelář.

Pavel Arnošt (HC Energie Karlovy Vary):

Bylo to velmi těžké a vyrovnané utkání, ve kterém soupeř potvrdil svoji kvalitu. V závěru se na naší stranu přiklonilo štěstíčko a máme tři body.

Marek Melenovský (BK Mladá Boleslav):

Z obou stran se hrál hlavně obranný hokej a oba týmy čekaly na chybu soupeře. Bohužel tu jsme udělali my a nemáme ani bod.  Podíváme se na to, jak ta chyba vznikla a jsou to pro nás cenné zkušenosti. Zítra hrajeme další zápas a poučíme se z toho.

Adam Ebenstreit proti Mladé Boleslavi udržel čisté konto