Junioři uzavřeli rok 2023 výhrou nad Třincem

By   29. 12. 2023

Žádné prázdniny o vánočních svátcích, ale dva zápasy skupiny „O pořadí v play off“, odehráli karlovarští junioři na domácím ledě 28. a 29. prosince, kdy hostili severomoravské ocelářské týmy z Vítkovic a Třince.

První zápas energetici odehráli proti Vítkovicím, které jsou ve skupině poslední, ale v této skupině nejsou mužstva slabší, či silnější. Domácí začali zápas svižněji a byli častějšími hosty v obraném pásmu vítkovických, ale hosté dobře bránili kolem svého brankáře a co se k němu dostalo, s přehledem pochytal. S přehledem si ale vedl i domácí brankář, který dokázal pochytat občasné, ale někdy nebezpečné střely hostů. Skóre se tak měnilo ve druhé třetině, kdy se prosadil karlovarský Váňa v polovině zápasu. A domácí mohli přidat i další branky, jenže si s výborným Vávrou v brance hostů již nedokázali poradit. A tak Severomoravané čekali na své příležitosti a před koncem druhé třetiny se dočkali, když Hanák zakončil rychlý protiútok. O výsledku rozhodla závěrečná část, ve které se obraz hra moc nezměnil. Karlovarští byli sice aktivní, vytvářeli si i šance, jenže koncovka v jejich podání byla nepřesná a nedůrazná. A hosté se projevovali jako chytrý predátor, který neustále pozoruje protivníka a čeká na jeho slabší chvilku, která přišla sedm minut před koncem, kdy z nezikruží přesně zamířil do pravého horního rohu vítkovický Kalandra. Energie se více začala tlačit do obrany hostů, ale koncovka nebyla dobrá a proto nepřekvapilo, že další skulinku v obraně domácích hosté potrestali a připsali si do tabulky všechny body.

Páteční zápas s Třincem karlovarští zvládli lépe, především v koncovce byli důraznější hlavně přesnější, a také v defenzivní činnosti byli lepší než den předtím. V první třetině zápasu byli herně lepší Slezané, ale do vedení šli domácí díky dobře provedenému samostatnému nájezdu Blažka. Třinec ale dokázal ještě srovnat. Druhý díl posledního zápasu kalendářního roku patřil Energii, která využila svých šancí a dvěma zásahy se dostala do vedení 3:2 a toto vedení už nepustila. A když se jí podařil i vstup do závěrečné dvacetiminutovky, kdy odskočili do tříbrankového trháku, který Třinec jedním gólem zmenšil, nicméně vítězství Energie bylo zcela zasloužené.

Pavel Arnošt (HC Energie Karlovy Vary):

Po včerejšku, kdy jsme ztratili zápas s Vítkovicemi, tak jsme dnes chtěli uspět. Kvalita soupeře byla obrovská. Měli starší a zkušenější tým a ukazovali to v předvedené hře. Byli velice efektivní ve své hře. Myslím si, že jsme týmovým výkonem podpořeným brankářem zápas dotáhli do vítězného konce i s malou dávkou štěstí.

DHL Extraliga juniorů – „O pořadí v play off“

7. kolo – 28. prosince

HC Energie Karlovy Vary – Vítkovice Ridera 1:3 (0:0, 1:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 28:06 M. Váňa (Varvařovský, O. Postl; 5/5) – 39:08 Hanák (Bialy; 5/5), 53:01 Kalandra (Štiak, Drábek; 5/5), 58:02 Chlán (Štiak, Krejsa; 5/4).

8. kolo – 29. prosince

HC Energie Karlovy Vary – HC Oceláři Třinec 5:3 (1:1, 2:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 08:03 Blažek (TS), 27:34 M. Váňa (Varvařovský, Dorot; 5/4), 34:11 Novotný (Steklý, Pastor; 5/5), 43:42 Blažek (Steklý; 5/5), 48:32 Dorot (M. Váňa, Adámek; 5/4) – 17:53 Pánek (Mikula, Lysak; 5/5), 34:22 Bartoš (Kozlík, Šilar; 5/5), 50:19 Bartoš (Volas, Kozlík; 5/5). 

Karlovarští před třineckou brankou