Dorost vyhrál skupinu Západ a bude usilovat o co nejlepší místo ve skupině v pořadí v play off.

By   17. 12. 2023

Extraligový dorost v závěru základní části neodehrál své nejlepší zápasy, nicméně při ohlédnutí za první částí sezony může být spokojen.

Svěřenci trenéra Tomáše Adryse od začátku soutěže své skupině vévodili a dlouho byli jediným týmem, který nepoznal hořkost porážky. Postupem času někteří hráči začali nastupovat za extraligový juniorský tým, což trochu narušilo herní pohodu mužstva, ovšem na druhou stranu, vybraní hráči dorostu, např, Záhejský, Čihař, či Psohlavec se ve starší kategorii prosadili a nebyli v juniorském týmu „do počtu“. Trenéři dorostu chtěli získat v součtu obou skupin co nejvíce bodů, nakonec se to ale  svěřencům nepodařilo. “Chtěli jsem se pokusit vyhrát základní část obou skupin“, prozradil po posledním zápase trenér Tomáš Andrys. „Bohužel nám chyběl jeden bod,“ doplnil trenér dorostu Energie po sobotním zápase s Táborem, jenž skončil výhrou jeho týmu v prodloužení.

Nyní čeká jeho svěřence nadstavba ve skupině, ve které se bude hrát o co nejlepší místo před play off. Musím se teď připravit na nadstavbu, ve které chceme postoupit mezi první čtyři týmy a projít přímo do čtvrtfinále,“ prozradil plány na další část sezony trenér karlovarským dorostenců Tomáš Andrys. Druhou část sezony odstartuje tým dorostu v Hradci Králové v pátek 22. prosince. 

Extraliga dorostu

27. kolo – 16. prosince

HC Energie Karlovy Vary – HC Tábor 3:2 p (1:1, 1:0, 0:1 – 1:0)

Branky a nahrávky: 04:11 Kůrka (Tomek, Blažek; 4/5), 39:59 Kubík (Slavík; 5/4), 63:09 Tomek (Kváš; 3/4) – 11:44 Slabý (Hlavín, Pufr; 5/5), 42:30 Suchan (Svoboda; 4/5).

Střídačka extraligového dorostu s trenérem Tomášem Andrysem