Junioři nezvládli druhou třetinu a přenechali všechny body Spartě.

By   11. 12. 2023

První domácí zápas ve skupině O pořadí v play off juniorské DHL Extraligy sehráli karlovarští se Spartou, ale oproti minulým domácím zápasům s pražským klubem, jim tentokrát nevyšla druhá třetina, který rozhodla o výhře hostů.

Ti vstoupili do zápasu lépe, byli aktivnější a měli i první brankovou šanci, kterou nevyužili, ovšem tu další již v gól proměnili. Domácí odpověděli šancí Vogla, který neuspěl a podobně si vedl i sparťanský Daníček. Když se třetina blížila k závěru, nenápadnou a skrytou střelou překvapil hostující brankáře Dyk, díky němu se šlo do šaten za nerozhodného stavu.

Druhá třetina zcela jasně patřila Spartě, která třemi góly šla do výrazného vedení a celkově byla její hra lepší než hra Energie. Ta si nedokázala poradit s důrazem hostů v předbrankovém prostoru. Závěr třetiny patřil ale domácím, kteří se z inkasovaných gólů otřepali a než se šlo podruhé do šaten, dokázali Zemanem vykřesat naději.

Další snížení mohlo přijít v úvodu poslední části při přesilové hře, ale ani Galnor a po něm Varvařovský nedokázali usměrnit puk do branky. Snaha na straně Energie byla, ale hosté dobře bránili prostor před svojí brankou a co prošlo, pochytal Vedral. Tečku za výsledkem pak udělal sparťanský Fábry, který trefil prázdnou branku při hře bez brankáře.

DHL Extraliga juniorů – O pořadí v play off

3. kolo – 11. prosince

HC Energie Karlovy Vary – HC Sparta Praha 2:5 (1:1, 1:3, 0:1)

Branky a nahrávky: 19:22 Dyk (Váňa, Pastor; 5/5), 39:39 Zeman (Šlechta; 5/5) – 05:09 Hrubý (Tůma, Hamršmíd; 5/5), 26:00 Žmola (Bareš, Holeček; 5/5), 28:06 Daníček (Senčák, Krupička; 5/4), 32:46 Senčák (Samson, Culek; 5/5), 58:59 Fábry (Holeček, Tůma; 5/5). 

HC Energie Karlovy Vary: Ebenstreit (33. Psohlavec) – Krajčík, Pelikán, Beran, Dorot, Holejšovský, Dyk, Vogel – Šilhan, Galnor, Pastor, Šlechta, Čihař, Zeman, Steklý, Záhejský, Varvařovský, Novotný, Váňa, Adámek.

Karlovarští junioři se radují