Na severu Moravy junioři vyválčili tři body

By   09. 12. 2023

Dva zápasy na úvod skupiny týmů o „pořadí v play off“ odehráli karlovarští na severu Moravy a nevedli si špatně. V Třinci v pátek ztratili zisk bodů v závěru, ale plný bodový zisk si připsali z ledu Vítkovic.

Třinečtí mladíci začali aktivně a v první karlovarské výrazně přestříleli a nejen to, byli i produktivní, když se dostali do dvou gólového vedení po první třetině. Ve druhé třetině mohl náskok Ocelářů navýšit Michal Pospíšil, a tak zvedali ruce nad hlavy až v čase 28:08, kdy podruhé v zápase slavil Kozlík. Karlovarští se ale nevzdali, postupně po dlouhé cestě získávali herní jistotu a z rychlého protiútoku nejprve vstřelil první gól Energie Varvařovský a 42 sekund nato už rozdíl mezi oběma týmy činila jen jediná trefa. Individuální akcí se o to postaral hostující Zeman. Ve třetí třetině pak hosté dosáhli na vytoužené vyrovnání zásluhou Galnora. Bohužel pro Západočechy rozhodnutí zápasu přinesly závěrečné minuty zápasu, kdy se blížily oba týmy  k prodloužení. Nejprve střela Galnora skončila na tyčce domácí branky a hlavní slovo si tak vzal domácí Spěváček, který osmdesát sekund před třetí sirénou propálil brankáře Energie a vrátil Třinci vedení. Karlovy Vary to pak v závěru zkusily bez brankáře, Oceláři ovšem svůj hubený náskok udrželi a získali první body v nadstavbě.

DHL Extraliga juniorů – o Pořadí v play off

1.kolo – 8.12.2023

HC Oceláři Třinec – HC Energie Karlovy Vary4:3 (2:0, 1:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 10. Kozlík (Šilar, Bartoš), 12. Spěváček (Kurbaka, Šutý), 29. Kozlík (Pánek, Volas), 59. Spěváček (Gerych, Kurbaka) – 31. Varvařovský (Záhejský), 32. Zeman (Steklý), 54. Galnor (Adámek, Dyk)

HC Energie Karlovy Vary: Psohlavec – Krajčík, Beran, Dyk, Dorot, Holejšovský, Vogel, Pelikán – Čihař, Adámek, Galnor – Zeman, Záhejský, Varvařovský – Pastor, Novotný, Steklý – Váňa, Rybár, Šilhan

Druhé utkání severomoravského zájezdu odehráli karlovarští v Ostravě s Vítkovicemi. Oproti předešlému zápasu v Třinci byl jeho úvod vyrovnaný, přesto se do vedení dostali domácí. Jejich vedení netrvalo dlouho a Energie dokázala vyrovnat. Ve druhé třetině hosté přežili početní oslabení bez úhony a když domácí špatně vystřídali, jejich přestupek hosté potrestali Varvařovským. Vedení Energie netrvalo dlouho, přesně 64 vteřiny, ovšem za dvě minuty si Západočeši vedení vzali zpět zásluhou Čihaře. Důležitý moment zápasu přišel na konci 45. minuty kdy navýšil náskok hostů opět Čihař. Domácí se snažili s utíkajícím vývojem něco udělat, jenže Energie měla ve své týmu třígólového střelce, kterým byl Varvařovský. Vítkovice ještě snížili, ale víc jim hosté již nepovolili a získali první tři body do tabulky v pořadí o play off.

DHL Extraliga juniorů – o Pořadí v play off

2.kolo – 9.12. 2023

HC Vítkovice Ridera – HC Energie Karlovy Vary 3:5 (1:1, 1:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 13. Krejsa (Štatiak, Chaloupka), 28. Kovalčík (Milata, Fojtík), 55. Štatiak (Slusarczyk, Chaloupka) – 17. Varvařovský (Čihař, Vorel),  27. Varvařovský (Dorot, Galnor), 30. Čihař (Záhejský, Vogel),  45. Čihař (Záhejský), 48. Varvařovský (Čihař)

HC Energie Karlovy Vary: Psohlavec (Schmid) – Krajčík (A), M. Beran I, Dyk, Dorot (C), Holejšovský, Vogel, Pelikán – Čihař, Adámek, Galnor – Zeman, Záhejský, Varvařovský (A) – Pastor, M. Novotný, Steklý – V. Váňa, Rybár, Šilhan.
Trenér: Pavel Arnošt