Krásné dva body z ledu vedoucí Boleslavi přivezla juniorka

By   05. 10. 2023

Na led vedoucího týmu západní skupiny Mladé Boleslavi, který na svém ledu byl 100%. Prvním týmem, který v městě automobilů, bral body, byla Energie.

V první třetině měli Středočeši několikrát blíž k tomu, aby otevřeli skóre zápasu, ale ani jeden z domácích útočníků však na Ebenstreita nevyzrál. První střelecký zápis tak přišel až ve 27. minutě a zapsali ho domácí Hurtem, ovšem do minuty bylo vyrovnáno, udeřil karlovarský kapitán Dorot. Ve 33. minutě se o slovo opět přihlásili zelenobílí zásluhou Teplého, který vrátil vedení na stranu bruslařů. Karlovarští také několikrát zahrozili a nejblíže měl k vyrovnání měl Váňa, který prováděl trestného střílení, ale na Horu si však nepřišel. Ve třetí části se pak dlouho nehrálo v plném počtu, k vidění byly krátké přesilovky i několik minut hry ve čtyřech. A proto nebylo překvapením, že se skóre měnilo v neúplném počtu hráčů. A změnilo se k radosti Energie, když střelou z levé strany uspěl Galnor.

Rozhodovat mělo prodloužení. V něm nejprve hosté promarnili obrovskou šanci, když Matyáš Váňa podruhé při úniku ztroskotal na Horovi. Energetici poté špatně střídali a obdrželi dvouminutový trest, při přerušení navíc brankář Ebenstreit neudržel nervy na uzdě a vyfasoval další dvouminutový trest. Vylepšenou přesilovku 5 na 3 ale domácí nedokázali zužitkovat, i když to několikrát před karlovarskou klecí hořelo.

Na řadu tak přišly samostatné nájezdy. V nich se nejprve prosadil hostující Šilhan a v další sérii pak Adámek střelou do pravé šibenice. Za Bruslaře ještě odpověděl Hurt, který si položil Ebenstreita a puk poslal do levého vinglu, jenže to bylo od domácích hráčů všechno.

DHL Extraliga juniorů

7. kolo – 5. října

BK Mladá Boleslav – HC Energie Karlovy Vary 2:3sn (0:0, 2:1, 0:1 – 0:0 – 0:1)

Branky a nahrávky: 27. Hurt (Malínek, Gardoň), 33. Teplý (Kučera) – 27. Dorot (Šmajda, Šlechta), 49. Galnor (Dorot, Adámek), rozh. náj. Adámek. 

BK Mladá Boleslav: Hora – Němec, Vlasák A., Moravec (C), Hrouda (A), Sypecký, Průšek – Hurt, Malínek (A), Gardoň – Teplý, Kučera, Šachl – Vojáček M., Hruška, Vítek – Dobner

HC Energie Karlovy Vary: Ebenstreit – Dorot (C), Holejšovský, Anton, Beran , Kubíček, Bulka, Cipko – Šlechta (A), Váňa M., Šmajda – Šilhan, Adámek, Zeman – Galnor, Záhejský, Steklý – Vojáček P., Pastor, Váňa V.

Pavel Arnošt, hlavní trenér Energie: Velmi kvalitní utkání z obou stran, bylo to rychlé a důrazné. Pro nás velká zkušenost. Trpělivou hrou jsme si řekli o prodloužení, kde měl soupeř navrch a měl přesilovou hru. My jsme to ale dokázali dotáhnout do konce a v nájezdech jsme pak byli o malinko šťastnější.

Situace před brankou Boleslavi v prvním vzájemné utkání, který vyhráli bruslaři