Dorost dál na vítězné vlně a drží neporazitelnost

By   01. 10. 2023

Zatím téměř suverénně vládně skupině Západ extraligy dorostu karlovarská Energie. V tomto týdnu měla další dva zápasy a oba zvládla vítězně.

Ve čtvrtek se v KV Areně střetly dva přední týmy tabulky, kdy Energie přivítala Mladou Boleslav. Oba celky předvedly v zápase dobré okamžiky a zápas přinesl dost kvalitní hokej z obou stran. Vstup měli domácí přímo raketový a ve čtvrté minutě měli náskok dvou gólů. Hosté se ale nezalekli a dokázali hru srovnat kdy se také dostávali do brankových situací. Jednu z nich pak využil Kristek.

Podobný obraz hry nabídla i druhá třetina a úspěšnější v ní opět byli energetici. Po akci Blažka se ze třetí branky v síti hostů radoval domácí tým zásluhou Dyka. Ke slovu se hlásili boleslavští zásluhou Kurky, ale jeho střela byla zblokována. Tlak Bruslařů utnulo jejich oslabení, které Energie nevyužila, ale z tlaku, který si v něm vytvořila, se prosadil Čihař. Po druhé třetině tak byl stav 4:1.

Ve třetí třetině Bruslaři napadáním nahrávek znemožňovali založit domácím větší akce. A sami několikrát zahrozili, jenže naráželi na skvěle chytajícího Oršuláka, přes kterého kotouč do jeho branky dostat nedokázali. Definitní potvrzení zisku všech bodů se domácím podařilo v závěru třetí třetiny, kdy přidali další dvě branky a zakončili zápas vysokou výhrou.

V sobotu cestovali karlovarští do Liberce, kterému se start do soutěže moc nevydařil, nicméně zápas nebyl vůbec jednoduchý. Domácí byli urputným soupeřem, který papírovému favoritovi nedaroval vůbec nic a byl hostům vyrovnaným protivníkem. V první třetině vyšli oba soupeři střelecky naprázdno.

Brankový účet zápasu otevřel ve druhé třetině karlovarský Wardas. V dalším průběhu této třetiny oba celky ubránily řadu oslabení, z čehož pramenilo velmi hubené skóre před třetí třetinou. V závěrečné části se domácí snažili o vyrovnání a k němu jim mohla pomoci dlouhá pětiminutová přesilovka, v níž se několikrát zaskvěl brankář Oršulák. Nakonec ale i on kapituloval, když jej domácí překonali čtyři minuty před koncem.

Zápas tak dospěl do prodloužení, ve kterém gól nepadl a o bodu navíc se tak muselo rozhodnout v samostatných nájezdech. V nich se jelo osm sérií a bod pro Západočechy vystřelil Wardas.

Extraliga dorostu

7. kolo – 28. září

HC Energie Karlovy Vary – BK Mladá Boleslav 6:1 (2:1, 2:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 01:43 Čihař (F. Čermák; 5/5), 03:55 Slavík (Wardas, Pelikán; 5/5), 26:24 Dyk (Blažek, Tomek; 5/5), 37:02 Čihař (Poizl; 5/5), 54:28 Postl (Čihař, Slavík; 5/5), 54:57 Kůrka (Dyk, Blažek; 5/5) – 08:54 Kristek (Maxin, Zhdanov; 5/5).

8. kolo – 30. září

Bílí Tygři Liberec – HC Energie Karlovy Vary 1:2 sn (0:0, 0:1, 1:0 – 0:0, 0:1sn)

Branky a nahrávky: 55:44 Hrouda (Rozsíval; 5/5) – 22:37 Wardas (Poizl; 5/4), rozh. náj. Wardas.

Extraliga dorostu. Momentka před Mladoboleslavskou brankou