Juniorka na jihu Čech střelecky propadla a vrátila se bez bodů.

By   28. 09. 2023

Se čtyřmi vyhranými zápasy v zádech odjeli junioři na zápas do Českých Budějovic, kde se jim ale střelecky nevedlo a po zásluze nezískali ani bod.

Průběh první třetiny byl vcelku vyrovnaný, oba celky spoléhali na defenzivnější pojetí hry, proto se šancí moc neurodilo. Domácí s postup času získali mísnější převahu, kterou korunovali gólem Kříže. Více gólů již nepadlo a to i přesto, že šance oba celky měly.

Ve druhé třetině se o pobyt v pásmu oba týmy dělily. Velkou šanci na srovnání měl Pavol Cipko, který svou střelu schoval za clonící hráče, ale domácí brankář Mařík na poslední chvíli stihl zareagovat. Závar před svou brankou pár minut před polovinou třetiny utnul Adam Ebenstreit tím, že skryl kotouč a přerušil hru. V polovině třetiny se přece jenom Jihočeši prosadili a odskočili o další gól – 2:0. Karlovarští měli také šance ke skórování, ale jejich produktivita v jednotlivých zápasech je kolísavá a tentokrát měli střelecký prah zvlhlý.

Do třetího čtvrtečního dílu energetici vstoupili se snahou zvrátit stav zápasu. Hned v prvních minutách měli velkou šanci Záhejský a Váňa, ale domácí gólman se nachytat nenechal. Až Galnor dokázal odčarovat strážce domácí branky.- Maříka po polovině třetiny málem překonal Vogel, jenže na poslední chvíli kotouč vyrazil brankář Motoru betonem a další šanci pochytal Záhejskému. Naděje na srovnání začala energetikům mizet, když necelé dvě minuty před koncem zvýšili Hoch. Defintivní tečku za výsledkem i zápasem udělal Aulický trefou do prázdné branky.

DHL Extraliga juniorů

11. kolo – 28. září

Motor České Budějovice – HC Energie Karlovy Vary 4:1 (1:0, 1:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 07:41 Kříž (Humeník, Pitel; 5/5), 29:58 Vachun (Humeník, Kříž; 5/5), 58:13 Hoch (Kusak; 5/5), 59:01 Aulický (Pitel, Willmann; 5/5) – 43:23 Galnor (Steklý; 5/5). 

Motor České Budějovice: Mařík – Gřegořek, Buzek, Willmann, Vachun, Placek – Sochor, Aulický, Kříž, Hoch, Kotous, Pitel, Humeník, Pospíchal, Šimon, Moyseyev, Kusak.

HC Energie Karlovy Vary: Ebenstreit – Vogel, Holejšovský, Dorot, Postl, Cipko, Zolnaj, Kubíček, Anton – Galnor, Adámek, M. Váňa, Šilhan, Šmajda, Záhejský, Steklý, Zeman, Vojáček, V. Váňa, Pastor.

Momentka před brankou Motoru v utkání v K. Varech