Junioři ovládli derby Podkrušnohoří, z Litvínova vezou tři body

By   21. 09. 2023

Třetí výhra za tři body ze tří zápasů, to je bilance juniorů Energie v této části soutěže. Po výhrách v Liberci a nad Spartou plně bodovali na litvínovském ledu.

DHL Extraliga juniorů

9. kolo – 21. září

Branky a nahrávky:4. Soušek (Dej, D. Čech), 60.Peroutka (M. Hora,Scafari) – 20. Záhejský (R. Kubíček, Galnor), 43. Anton (Zeman, Adámek), 49. Záhejský (Galnor, R. Kubíček), 56. Šlechta (Záhejský)

HC VERVA Litvínov: Stránský (Kubík) – Prokeš, M. Hora (A), Soušek, Vaverčák, Kladivo, Bystřický, Zachariáš – O. Postl I, D. Čech (A), Dej (C) – L. Tůma, Višněvskij, Bednařík – Scafari, Peroutka, Maštalířský – D. Horský, Dohnal, Špaček.
Trenér: Martin Tvrzník

HC Energie Karlovy Vary: Ebenstreit (Pavlovic) – Dorot (C), O. Postl II, M. Beran I, Anton, Vogel, R. Kubíček, Holejšovský – Šmajda, M. Váňa, Šlechta (A) – Zeman, Adámek, Šilhan – Steklý, Záhejský, Galnor – Pastor, P. Vojáček.
Trenér: Pavel Arnošt

Druhé letošní klání pod Krušnými horami začali lépe domácí, kteří šli poměrně brzo do vedení. Vstřelený gól domácí ještě více povzbudil a vytvořili si několik slibných šancí, ale podruhé Pavlovice v brance Energie nepřekonali, přestože byli nebezpečnější. Už se zdálo, že stav zůstane po první části o gól příznivý, ale dvě vteřiny před jejím koncem si do dobré střelecké pozice najel Záhejský a svižnou střelou vyrovnal.

Druhá třetina již byla zpočátku vyrovnanější, ale s přibývajícím čase začali mít hosté mírně navrch, nicméně brankáři byli pozorní a žádnou ze střel za sebe nepustili.

Poslední díl čtvrtečního zápasu vyšel lépe Energii a zásluhou Antona se dostali do vedení. Jejich hra měla stále více lepší parametry než hra domácích, proto nepřekvapilo, že přidali další branku, o kterou se zasloužil talentovaný mladík Záhejský. Litvínovští se chvilku z inkasované branky vzpamatovávali, ale s vědomím, že se blíží konec zápasu museli přidat a měli i nějaké situace, ze kterých mohli skórovat, ale nepodařilo se jim to. O osudu zápasu rozhodl faul domácích, který hosté potrestali čtvrtým gólem. V závěru Litvínov ještě vstřelil branku, ale byla to jen konečná úprava výsledku.

Karlovarští před brankou Litvínova v prvním zápase sezony 2023-2024