Plný bodový zisk mají junioři ze dvou zápasů tohoto týdne.

By   16. 09. 2023

Dva těžké zápasy tohoto týdne karlovarští zvládli na jedničku. Ve čtvrtek vyloupili tygří klec v Liberci a v sobotu si doma poradili se Spartou.

DHL Extraliga juniorů

7. kolo – 14. září

Bílí Tygři Liberec – HC Energie Karlovy Vary 2:4 (1:0, 0:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 9. Plos (Koštoval, Jenčovský; 5/4), 55. Jenčovský (Plos, Macháček; 5/5) – 29. Vogel (Kubíček, Steklý; 5/5), 35. Handl (Galnor, M. Váňa; 5/4), 54. Šlechta (Beran, Anton; 5/5), 60. Šlechta (Galnor, Vogel; 5/5).

Po vzájemném oťukávání v úvodu první třetiny se oba týmy pustily do prověřování pozornosti gólmanů. Jak Ebenstreit, tak Schnattinger si své území střežili dobře. To trvalo do první početní výhody domácích, která za pouhých šest sekund, když z vrcholu kruhu skóroval Plos. Energetici zvládli ubránit další oslabení v úvodu druhé části, kdy si zásluhu na udržení skóre připsal Adam Ebenstreit, který zlikvidoval dorážku Jenčovského. O srovnání skóre se chvilku před polovinou druhé části postaral karlovarský obránce Vogel, který zakončil akci Kubíčka a Steklého. Skóre utkání hosté otočili v početní výhodě, když po spolupráci se spoluhráči dostal Energii do vedení Handl. Ve třetí třetině měli oba soupeři několik výborných příležitostí skórovat, ale oba brankáři byly vždy perfektní. To platilo až do 55. minuty, kdy karlovarskou střídačku rozjásal Šlechta, který na druhý pokus překonal libereckého gólmana. Liberec se ale nevzdal a za minutu snížil a v posledních minutách i hrou bez brankáře se snažil vyrovnat. Risk jim ale nevyšel a Šlechta střelou do prázdné branky pečetil první tříbodové vítězství karlovarských v této sezoně.

Pavel Arnošt (HC Energie Karlovy Vary):

Do utkání jsme šli s tím, že Liberec je výborně organizovaný soupeř. Mají spoustu výborných hráčů, kteří hrají na mnohem vyšší úrovni, a to víc nás těší, že si odsud vezeme tři body. Od nás to dnes byl velmi dobrý týmový výkon a doufám, že nás to nakopne do dalších zápasů.

8. kolo – 16. září

HC Energie Karlovy Vary – HC Sparta Praha 4:1 (2:0, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 10. Galnor (Šlechta, M. Váňa; 5/4), 18. Vogel (Adámek, Anton; 5/4), 38. Šlechta (Dorot, Šmajda; 5/5), 60. Šlechta (4/5) – 48. David (Bareš, Hamršmíd; 4/5)

Úvod zápasu patřil hostům ovšem bez gólového vyjádření, včetně početní výhody. Hráče v poli navíc měli i domácí, kteří první výhodu nezužitkovali, ale tu druhou již ano a skóre zápasu otevřel Galnor, kterého v další přesilové hře napodobil Vogel. S tímto náskokem šli energetici do šaten. V minulých zápasech se jim několikrát přihodilo, že tento slibný náskok k výhře nestačil, tentokrát si vedení pohlídali i zásluhou výborných zákroků Ebenstreita. A pak udeřili po nenápadné akci, když skrytou střelu Dorota šikovně tečoval Šlechta. Třetí sobotní díl přinesl snahu hostů s výsledkem ještě něco udělat, což se jim podařilo Davidem v oslabení, který ujel karlovarským obráncům. Hosté ožili, vynutili si početní výhodu, kterou však nevyužili. V závěru se Sparta pokusila ve hře bez brankáře snížit ztrátu, to se jí ale nepovedlo a razítko první tříbodové výhry pro Energii dal hráč zápasu Robert Šlechta, který zápas zhodnotil těmito slovy: „No a dnes, Spartička. To byla velká motivace ji porazit u nás doma. Navázali jsme na to, jak jsme končili zápas v Liberci. Všichni jsme plnili, to co jsme měli. Hráli jsme jako tým a vyhráli jsme.“

Karlovarští junioři se radují ze třetí branky do sítě Sparty