Junioři ztratili proti Boleslavi dobře rozehraný zápas.

By   09. 09. 2023

První domácí porážku zažili karlovarští v šestém kole DHL Extraligy juniorů, když podlehli Mladé Boleslavi gólem v závěru zápasu.

DHL Extraliga juniorů

6. kolo – 9. září 2023

Branky a nahrávky:18. Adámek (Anton, Vogel), 23.Šilhan (V. Váňa, Krajčík), 51. Krajčík (Adámek) – 30.M. Vlasák (Hradec), 40.M. Vlasák (Kučera, Sypecký) , 46.M. Vlasák (Čech, Hradec), 57. A. Vlasák (Hrouda)

HC Energie Karlovy Vary: Ebenstreit (Pavlovic) – Anton, M. Beran I, Zolnaj (A), R. Kubíček, Krajčík, Vogel, O. Postl II, Dorot (C) – Zeman, Steklý, Šmajda – Šilhan, M. Váňa, Šlechta (A) – Handl, V. Váňa, Galnor – Pastor, Adámek.

BK Mladá Boleslav:D. Hora (Forst) – A. Čech (A), A. Vlasák, Hrouda (C), Průšek, Nemec, Sypecký (A) – M. Vojáček, Teplý, Šachl – Vítek, Hruška, Hurt – Dobner, Hradec, J. Kučera II – M. Vlasák.

Přitom zápas začal pro domácí výborně. Začali aktivně a vytvořili si několik slibných situací avšak bez vážnějšího zakončení. Hosté postupně hru vyrovnali a začali stále více zaměstnávat Ebensrteita v karlovarské brance. Nenudil se ani jeho protějšek Hora, který měl velké štěstí po střele Matyáše Adámka, který se zaradoval z gólu jako první, když se po levé straně protáhl před Horu a mezi betony zasunul puk za jeho záda.

Do druhé třetiny vstoupili lépe karlovarští a díky Šilhanovi navýšili své vedení poté, co útočník Energie Šilhan proměnil samostatný nájezd. Ovšem pro domácí to nebyla uklidňující branka. Zřejmě pod tíhou z minulých zápasů, kdy měli dvoubrankové vedení o které vždy přišli, se jim to přihodilo i tentokrát. V polovině zápasu se šikovně protáhl před branku Hradec a z jeho akce vytěžil snížení Marek Vlasák. Od této chvíle byli hosté lepším týme, kdy zlepšeným pohybem se dostávali častěji do útočného pásma vynutili si i početní výhodu. Tu karlovarští dobře odbránili a po jejím skončení mohli vedení navýšit, ale samostatný nájezd Steklý neproměnil. Zanedlouho měli hosté další přesilovku, kterou opět nevyužili, ale z herní převahy dokázali vyrovnat.

Nešťastný moment prožil ve 46. minutě Matyáš Váňa, když neposlušný puk chtěl o mantinel poslat do středního pásma, ale puk přeletěl mantinel a skončil v hledišti. Za pár vteřin přidržel beran hostujícího útočníka a početní výhodu dvou hráčů hosté využili k otočení stavu. Nyní bylo na domácích, aby se vrhli do útočení, což se také stalo a začali si vytvářet šance. Tu největší měl Galnor, ale dobrou přihrávku před poloprázdnou branku nezpracoval. Aktivita ale nakonec branklu přinesla, když z mezikruží pohotovou střelou vyrovnal Krajčík. Už se zdálo, že oba týmy se spokojí z dělbou bodů po základní části, ale pravda to nebyla, Z nenápadného protiútoku uvolnil Hrouda Adama Vlasáka, který prostřelil Ebenstreita. V závěru se karlovarští snažili srovnat, dokonce si vynutili početní výhodu, ale gól již nedali.

Závěrečná hra bez brankáře vyrovnání nepřinesla