Junioři v Plzni bez gólu i bez bodu, dorost zahájil extraligu kanonádou proti Slavii

By   07. 09. 2023

První západočeské derby v juniorům střelecky vůbec nevyšlo, přestože se celý zápas snažili, nicméně v koncovce zcela vyhořeli a proto odjeli z Plzně s prázdnou jak na brankovém účtu, tak i na bodovém.

Momentka ze západočeského derby v sezoně 2022-23

DHL Extraliga

5. kolo – 7. září

HC Škoda Plzeň – HC Energie Karlovy Vary 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 2. Hála (Pešek, Mazanec), 60. Šiler (M. Soukup, Houdek).

HC Škoda Plzeň: D. Jansa (Bašta) – Cícha, Čančura, Dolhý (C), Hodinář, Houdek (A), Hromádka, Skok – M. Beran II, A. Dvořák, Hála – M. Hořejší, Makovec, J. Matějka – Mazanec (A), Pešek, M. Soukup – Šiler, Šimák, Řehoř

HC Energie Karlovy Vary: Ebenstreit (Pavlovic) – Anton, M. Beran I, Krajčík, R. Kubíček, O. Postl II, Vogel, Zolnaj (A) – Adámek, Galnor, Handl – Pastor, Steklý, Šilhan – Šlechta (C), Šmajda, M. Váňa – V. Váňa, P. Vojáček, Zeman.

Začátek derby vyšel domácím parádně, když po pouhých 86 vteřinách skóre otevřel Hála, který trefil branku hostů střelou nad lapačku brankáře Energie. V tento moment nikoho nenapadlo, že to je gól vítězný. Hosté odpověděli akcí Zemana. Následně se René Kubíček dostal až před Jansu, zakončení mu indiáni neumožnili. Poté vypálil Radim Handl z mezikruží. Zasáhl pouze domácího gólmana.

Na začátku druhé třetiny Ebenstreita nepřekvapila střela Šilera z prostoru před brankou. Pak na druhé straně vyrazil Jansa střelu Steklého. Na to střílel z modré čáry Handl, domácí strážce svatyně byl připraven. Poté skončila v lapačce gólmana hostů střela Ondřeje Peška. Následně Jansa chytil střelecký pokus Handla.

V poslední části nejprve minula střela Šilera klec Energie. Potom na druhé straně hřiště zkoušel z modré čáry Vogel domácího brankáře. Pak opět z modré čáry těsně minula plzeňskou svatyni střela Adámka. V předposlední minutě si vzala Energie oddechový čas a zkusila vyrovnat při hře bez brankáře, jenže v útočném pásmu ztratila puk a domácí po spolupráci a po přihrávce Marka Soukupa trefil prázdnou branku Šilarem.

OHLASY TRENÉRŮ

Petr Vojan (HC Škoda Plzeň): „Napřed bych hodnotil to, že konečně máme tři body. To je teď důležitější. Ta hra nebyla taková, jakou bychom si představovali, třeba jako v Liberci. Ale dneska bereme tři body, takže nebudeme úplně hodnotit výkon.“

Pavel Arnošt (HC Energie Karlovy Vary): „Dnešní zápas se hodnotí velice těžce, protože si myslím, že jsme celý zápas byli lepší. Bohužel jsme naší špatnou produktivitou nedokázali minimálně vyrovnat, a proto jsme ten zápas prohráli.“

Ve čtvrtek odstartovala extraliga dorostu a k úvodnímu kolu los svedl Energii se Slávií. Domácí od začátku zápasu udávali tempo zápasu a svoji převahu postupně brankově potvrzovali a nakonec přesvědčivě vyhráli.

Extraliga dorostu

1. kolo – 7. září

HC Energie Karlovy Vary – HC Slavia Praha 8:3 (3:1, 3:1, 2:1)

Branky a nahrávky:16. Kožík (Dyk, Wardas), 16. Slavík (F. Čermák, Čihař), 17. Dyk (Tomek, D. Postl), 25. Čihař (TS), 39. Tomek (V. Blažek, Kváš), 40. Čihař (Pelikán, F. Čermák), 42. V. Blažek (Tomek), 53. V. Blažek (Kváš) – 6. Tittl (Matějovský), 37. Tittl (Matějovský), 42. Skyba (Tittl, Labuzík).

V úvodu utkání byl aktivnější tým Slavie, která se ujala vedení, když se prosadil Tittl. Poté se hráči obou týmů v držení pásma střídali. Početní výhodu ke srovnání skóre využil Šimon Kožík. Během následujících padesáti sedmi sekund se stihli prosadit Lukáš Slavík a Kryštof Dyk. V závěru získala Slavie dvojnásobnou početní výhodu, ale domácí se zvládli ubránit. Část početní výhody si hosté přenesou do prostřední části.  

Ve druhé části dnešního padly opět čtyři branky. Nejprve Vojtěch Čihař proměnil trestné střílení. Na dostřel dvou gólů dostal Slavii svou střelou Filip Tittl. Do konce třetiny však skórovali ještě Petr Tomek a Vojtěch Čihař, kteří opět náskok Energie navýšili.  

Karlovarští v chuti dávat góly pokračovali i v poslední třetině. Nejprve zvýšil v jejím úvodu karlovarský Blažek, ale než se domácí doradovali ze sedmé branky, hosté snížili Skybou. Poslední slova v brankových hodech si vzal opět domácí Blažek, který uzavřel na góly bohaté utkání.