Junioři poprvé bez bodu, v Hradci Králové prohráli 2:3

By   31. 08. 2023
foto Martin Voltr - Mountfield HK

Závěrečný tlak Energie vyrovnání nepřinesl

Nabitý program v úvodu DHL Extraligy juniorů pokračoval ve čtvrtek 3. kolem. Karlovarští nastoupili v Hradci Králové, kde odehráli slušné utkání, jenže bez bodového efektu. Navíc v závěru zápasu nejenom že přišli o všechny body, ale i nejlepšího útočníka úvodu sezony Davida Varvařovského, kterému jeden z domácích hráčů ostrým zákrokem poranil koleno.

Úvodní třetina se nesla ve znamení velkého tempa a na zápas se z tribun dobře koukalo. Domácí si vypracovali několik tutovek, ale nevyužili je, stejně tak i hosté nebyli v koncovce přesní, a to i díky skvělým výkonům Vojtěcha Mrázka i Adama Ebenstreita.

Oproti na góly chudé úvodní třetině se s nimi v prostřední části roztrhl pytel. Nejprve sice minul Tomáš Hora, následně ale Jan Pavelka našel v kruhu volného Valdise Dommerse a lotyšský forvard propálil brankáře – 1:0. Jenže hned v následující minutě Karlovy Vary slavily dvakrát. Nejdříve na modré ztratil puk jeden z domácích hráčů a David Varvařovský předložil ideálně Robertu Šlechtovi, který napálil kotouč do odkryté kasy a srovnal na 1:1. O půl minuty později Energie sehrála pohlednou akci, na jejímž konci byl mezi kruhy stojící Ondřej Dorot a kapitán vymetl nechytatelně růžek Mrázkovy svatyně – 1:2. Lvi poprvé v mači prohrávali, nenechali se ovšem rozhodit a rána Petra Fialy od modré i díky teči jednoho z hostí zapadla mezi tři tyče. Ebenstreit nestihl zasáhnout a bylo to 2:2. Tímto výsledkem zajímavá třetina skončila.

V úvodu třetí části měl opět napilno karlovarský gólman, na kterého si vyšlápla elitní formace Hradce. V oslabení pálil Samuel Šmajda. Gól mu však Mrázek svou bruslí sebral. V početní výhodě Energie to zkoušel Matyáš Váňa, ale zasahovat musel i Adam Ebenstreit. Po polovině třetiny pálil Tomáš Hora z kruhu a na jeho střelu bude mít gólman energetiků na hrudníku zřejmě chvíli pěknou památku. V čase 54:38 se prosadil Michal Beneš – 3:2. V následné početní výhodě přišel David Varvařovský o tutovku z dorážky díky parádnímu zákroku Vojtěcha Mrázka. K power-play mohl trenér Energie sáhnout až patnáct sekund před koncem a to na srovnání skóre nestačilo.

Ohlasy trenérů: 

Věděli jsme, že nás čeká těžký soupeř, který má dobrou formu, individuálně zdatné kvalitní hráče. Chystali jsme se na ně, přesto bych řekl, že soupeř potvrdil svoji kvalitu, které jsme se trošku obávali. Předvedl tady velmi dobrý výkon. My jsme opanovali utkání bojovností, za ní se k nám trošku přiklonilo štěstí a zápas jsme zvládli za tři body. Bodů si strašně vážíme. Možná to bude znít jako klišé, ale věřím, že se k nám přiklonilo štěstíčko za to, jak pracujeme. Měli jsme třeba uhrát tři body s Libercem, kde bych řekl, že jsme byli lepší, bohužel jsme neudělali ani bod, takže odměna za naší práci.