Dva body na úvod DHL Extraligy juniorů získali karlovarští na ledě Sparty, v prodloužení rozhodl Handl

By   26. 08. 2023

Premiéru v novém ročníku juniorské extraligy odehráli karlovarští na ledě Sparty, kde po vyrovnaném průběhu získali dva body v prodloužení. Premiérovou výhru trefil v poslední minutě nastavení Handl.

DHL Extraliga juniorů

1.kolo – 26. srpna

HC Sparta Praha – HC Energie Karlovy Vary 3:4 (0:0, 1:3, 2:0 – 0:1)

Branky a nahrávky: 27. Samson (Vašíček), 49. Fábry (Žmola), 57. Holeček (Žmola) – 21. Varvařovský (VáňaŠlechta), 24. Anton (KrajčíkVarvařovský), 31. Váňa (ŠilhanHandl), 65. Handl

HC Sparta Praha: Kalista – David, Samson, Červenka, Bartoň, Janský, Culek, Tůma – Hrabík, Vitouch, Novák, Krupička, Holeček, Hamršmíd, Odehnal, Daníček, Poláček, Fábry, Vašíček, Žmola.
Trenér: Tomáš Netík
HC Energie Karlovy Vary: Ebenstreit – Vogel, Bulka, Dorot, Beran, Postl, Krajčík, Zolnaj, Anton – Adámek, M. Váňa, Šilhan, Šmajda, Varvařovský, Steklý, Vojáček, Handl, V. Váňa, Šlechta, Pastor.

Trenér: Pavel Arnošt

Zápas začal pěkně zostra a v 15 vteřině trefil tyčku domácí David. Ze svého aktivního vstupu však sparťané nic nevytěžili. Na další větší šanci jsme si museli počkat až do poloviny první třetiny, ale ani možnost přečíslení sparťané nevyužili. Větší šanci měli v 15. minutě také Karlovarští, ale Váňův pokus skončil také pouze na tyčce.  Ovšem úvod druhé třetiny přinesl první přesnou střelu, kterou na domácí branku vyslal Matyáš Váňa, kterou šikovně tečoval Varvařovský a Energie se ujala vedení. Povedený vstup do druhé části Energie zanedlouho potvrdil Jakub Anton, jenž dorazil střelu Krajčíka. Dvoubrankové vedení hostům nevydrželo dlouho, vyloučení Šilhana potrestal Samson, který prostřelil Ebenstreita z pravého kruhu. Vrátit vedení o dva góly mohl karlovarským Krajčík, jenže trefil pouze tyčku, ale hosté nemuseli dlouho smutnit, v početní výhodě Matyáš Váňa trefil levý horní roh domácí branky. Šance ke skórování měli i domácí, když ve 34 minutě Fábry také trefil brankovou konstrukci. Sparťané byli ve třetí třetině jednoznačně aktivnější, což se dalo očekávat, protože ztráceli dva góly. Jejich aktivita se jim bohužel vyplatila když nejprve Fábry snížil a po zásluze Holečkem vyrovnali, čímž dovedli zápas až do prodloužení, byť ho po velkých šancích v závěrečné dvouminutovce ještě mohli otočit v základní hrací době. V prodloužení se krásnou individuální akcí předvedl  Radim Handl, který svou kličkou překonal Kalistu. 

Junioři se představili v Praze v nových dresech

Pavel Arnošt (HC Energie Karlovy Vary): „Bylo to extraligové utkání, pro nás asi trošku šťastnější, že jsme vyhráli. Myslím si, že ten zápas byl velmi těžký pro obě strany. Bylo velké teplo a možná horší kvalita ledu, ale zápas měl svoje parametry a my jsme byli ti šťastnější. Z naší strany jsme si tam prožili všechno. Vedení, pak jsme ho ztratili, ale v prodloužení jsme zápas nakonec urvali.“