Juniorská DHL extraliga startuje v sobotu, Energie začíná na ledě obhájce

By   25. 08. 2023

První mládežnickou soutěží, která zahájí mistrovskou sezonu 2023/2024, je DHL Extraliga juniorů. Ta bude mít v letošním ročníku o dva týmy více, nováčky jsou České Budějovice a Přerov, a šestnáctka účastníků je rozdělena na na dvě skupiny, Západ a Východ. Družstva se ve skupinách utkají čtyřkolově každý s každým (28 utkání), následně se soutěž rozdělí na mužstva umístěná po 1. části v obou skupinách: 

  1. O pořadí v play-off: mužstva na 1. – 4. místě ze skupiny Západ a Východ se utkají čtyřkolově každý s každým (28 utkání) s tím, že v této části soutěže se výsledky všech utkání z 1. části soutěže nezapočítávají.
  2. O účast v play-off: v této fázi se budou utkávat týmy ze skupiny Západ a Východ umístěná na 5. – 8. místě, at´také se utkají čtyřkolově každý s každým (28 utkání) s tím, že v této části soutěže se výsledky všech utkání z 1. části soutěže nezapočítávají.

Po odehrání této druhé části se začne hrát play off, které začne předkolem ve které týmy umístěné v tabulce „O pořadí v play-off“ na 5. – 8. místě se střetnou s mužstvy po části 2b) – „O účast v play-off“ umístěných v tabulce na 1. a 4. místě a odehrají předkolo play-off na 3 vítězná utkání. To jsme se ale dostali daleko do budoucna. Vše začne tuto sobotu 26. srpna. 

Kouč juniorů Energie Pavel Arnošt.

Karlovarská Energie vstupuje do soutěže s novým hlavním trenérem, kterým je Pavel Arnošt. Nový “šéf” karlovarské střídačky je s týmem na soutěž podle jeho slov dobře připravený: “Myslím si, že jsme dobře připraveni, tým v celém přípravném období pracoval velmi dobře, nepotkala nás žádná složitá zranění, která by přípravu narušila. Tým je v dobré pozitivní náladě a na soutěž se těší,” říká zkušený mládežnický trenér, jenž si s týmem dal za cíl postoupit do play off. “Naším cílem je hrát tak, abychom se probojovali po první části soutěže, do skupiny O pořadí v play off, tzn. být do čtvrtého místa,“ prozrazuje Pavel Arnošt cíle svého týmu. V minulém roce postoupilo do play off osm mužstev ze čtrnácti, letos klíč je jiný. “To my neovlivníme, tak nemá cenu se zabývat tím, jakým způsobem o play off hraje. Naším cílem je postoupit po první fázi. Když se to nepodaří, tak pochopitelně uspět ve skupině O postup do play off. Splnit cíl nebude jednoduché, ale kdyby se nám to podařilo, chtěli bychom pak pracovat na herním rozvoji hráčů,” doplňuje trenér karlovarské juniorky. Soutěž odstartuje Energie v sobotu 26. srpna na ledě Sparty, která obhajuje prvenství v soutěži. “Je dobré začít s jedním z potencionálních favoritů soutěže. věřím, že se hráči na utkání soustředí v maximální možné víře a předvedou výkon, který jim ukáže, jak na tom v začátku soutěže jsou,” dívá se na úvodní duel soutěže Pavel Arnošt, jenž v pražských Holešovicích, ve Sportovní hala Fortuna, začne ve 13,00 hodin. 

Hned v pondělí 28. srpna Energie se poprvé představí na domácím ledu KV Areny, kdy hostí mladíky z Litvínova od 17,30 hodin. 

V minulé ročníku DHL ELJ Sparta ukončila sezonu Energii. Letos na ledě pražského týmu sezonu zahajuje.