Dorost startuje na prestižním turnaji v Třinci, kde obhajuje prvenství.

By   04. 08. 2023

Na druhém konci republiky pořádají třinečtí již devátý ročník prestižního mezinárodního turnaje President cup, kterého jsou naši dorostenci pravidelným účastníkem a jinak tomu není ani v letošním roce. Deset pozvaných týmů od 4. do 6. srpna bude bojovat o to, aby v neděli večer byl znám vítěz letošního ročníku.

„Tento turnaj je velice kvalitně obsazen a jde o skvělý test pro hráče směrem k extralize dorostu,“ vidí hlavní důvody účasti mladých energetiků v Třinci jejich trenér Tomáš Andrys, a doplňuje: „program zápasů se soupeři ze špičky naší extraligy a zahraničními soupeři nám ukáže, jak na tom herně jsou naši hráči a odhalí nám řadu jejich nedostatků, tak i předností.“ Do války na Ukrajině byly zvány na turnaj i ruské kluby, nicméně kvalita turnaje je i tak na vysoké úrovni a ze zahraničí pozvánky přijaly Dynamo Riga, Salzburg, Davos, Slovan Bratislava a výběr Ukrajiny. Českou dorosteneckou extraligu kromě domácích Ocelářů a naší Energie ještě zastupují Sparta, Mountfield HK a Vítkovice.

Na sever Moravy odcestoval tým s určitým záměrem, ale ne úplně v nejsilnější sestavě, aby se dalo pomýšlet o obhajobě prvenství. „Někteří jsou na reprezentačních srazech, někdo má zdravotní problémy, ale na druhou stranu dostanou možnost předvést se hráči, kteří bojují o místo v našem extraligovém výběru,“ říká Tomáš Andrys, který se s týmem na turnaj velmi těšil. „Jak jsem již říkal, jde o předsezonní test a hlavně velice kvalitní, který se dá srovnat s nejlepšími mistrovskými zápasy,“ pochvaluje si kvalitu turnaje kouč karlovarského dorostu.

Rozdělení účastníků President cupu 2013

Skupina A: Oceláři Třinec, Ukrajina U17, Sparta Praha, HS Riga, Slovan Bratislava

Skupina B: Vítkovice Ridera, Red Bull Salzburg, Energie Karlovy Vary, HC Davos, Mountfield HK