Junioři jsou již na ledě, dorost měl soustředění v Měděnci.

By   21. 07. 2023

Necelé tři týdny hokejového, ale prázdninového volna, si užili hráči nejstarších mládežnických kategorií juniorů a dorostu, aby se tento týden opět sešli a zahájili závěrečnou část přípravy na blížící se start sezony. Juniorka pod vedením Pavla Arnošta odstartoval přípravu rovnou na ledě KV Areny, trenér Tomáš Andrys vzal dorost na týdenní pobyt na hřeben Krušných hor.

Čeká nás příprava především na ledě, ale nejenom na ledě, ale bude kombinovaná s posilovnou, trénink na ledu bude převažovat,“ říká stručně k další fázi přípravy na novou sezonu kouč juniorů Pavel Arnošt, který si přeje, aby proběhla bez větších problémů. Doufejme, že kluci celou závěrečnou přípravu absolvují bez zranění,“ dodává kouč juniorky Energie. Tím, že v letošním roce extraliga juniorů začíná poměrně brzo, už v závěru srpna, naordinoval trenér Pavel Arnošt týmu hned na druhý týden dva přípravné zápasy, na které se s týmem těší. „Už se na ně moc těšíme. Přípravné zápasy jsme ladili i s pomocí Jirky Ryžuka. Vrcholem přípravy bude tradiční turnaj v Karlových Varech. Je to jeden z nejlepších turnajů, moc se na něj těšíme, ale mám k němu i respekt,“ zmiňuje trenér juniorky tradiční turnaj O pohár hejtmana karlovarského kraje, který se v Karlových Varech uskuteční letos již pojednadvacáté. Na led KV Areny vyjelo něco málo přes tři desítky hráčů, kteří budou svými výkony trenéry přesvědčovat, aby se probojovali do týmu, který zahájí juniorskou extraligu. „V průběhu přípravného období budeme kádr postupně zužovat, ale teď ještě neproběhne nic dramatického. Do finální podoby ho budeme ladit postupně,“ říká zkušený kouč Pavel Arnošt.

Na rozdíl od juniorů dorost první týden přípravy absolvoval na Měděnci, kde si dal týdenní soustředění. „Tuto formu přípravy, než vyjedeme, na led děláme každý rok, “, říká trenér dorostu Tomáš Andrys o plánovaném pobytu v krušnohorském městečku kousek pod Klínovcem a vysvětluje důvody proč volí tento způsob začátku přípravy. „Kluci po skončení přípravy v květnu a červnu měli necelé tři týdny volno. Zaměřujeme se na celkovou kondiční přípravu a celkové opětovné zapracování do zátěže,“ popsal v krátkosti náplň soustředí trenér dorostu a zmínil pro něj velmi podstatnou věc a tou je utužení kolektivu. „Měli jsme tam všechny hráče pohromadě, kdy tak o nich máme přehled po celý den. Navíc v týmu je řada nováčků, takže se kluci mohou více poznat a jak se říká, utužit kolektiv,“ ohlíží se za týdenním soustředěním v Měděnci Tomáš Andrys.