V širší nominaci reprezentační dvacítky jsou čtyři hráči, kteří prošli mládeží v K. Varech.

By   10. 07. 2023

Robin Sapoušek v souboji s německým Philipem Sinnem na MS U20

Na první reprezentační akci reprezentace U20 v nové sezoně, která se uskuteční ve dnech 13. – 25. července 2023 v Chomutově a Vierumäki (Finsko), jsou pozváni hned čtyři hráči, kteří mají hodně společného s naším klubem.

Pozvánku obdrželi současní Energetici Mateo Kočí a Filip Krajčík, a spolu s nimi karlovarští odchovanci Dominik Rymon a Robin Sapoušek, kteří minulý ročník strávili v zámořských juniorských soutěžích. Nově se rodící „dvacítka“ absolvuje pod trenérským tandemem Radim Rulík a Patrik Augusta dva přípravné zápasy se Švýcarskem a domácím Finskem ve Vierumäki.

Nejvíce zkušeností s reprezentačním výběrem U20 má rodilý Karlovarák Robin Sapoušek, který byl ve výběru Radima Rulíka na posledním stříbrném šampionátu. Druhým hráčem, jenž prošel celou mládeží v K. Varech je Dominik Rymon, který kvůli zdravotním problémům přišel o lednovou stříbrnou radost, ale v tomto výběru by mohl patřit k oporám reprezentační dvacítky. Zkušenosti s reprezentací U20 má obránce Filip Krajčík, jenž byl na poslední akci reprezentační dvacítky v předchozí sezoně v Popradu a kde se uzavírala závěrečná nominace na mistrovství světa. Bohužel kvůli zranění musel Filip odstoupit necelé čtyři minuty před koncem prvního zápasu s Finskem a do dalšího průběhu turnaje už nezasáhl a nemohl tak bojovat o šanci zahrát si na světovém šampionátu.

Matteo Kočí na MS U18

Naopak nováčkem je Mateo Kočí. Ten na sobě měl naposledy reprezentační dres na dubnovém mistrovství světa osmnáctek. Matteo absolvoval letní přípravu s áčkem Energie, ve kterém na konci předchozí sezony odehrál osm zápasů, v nichž si připsal dvě asistence a dokonce si vyzkoušel extraligové play-off.

V nominaci na tuto akci není Jiří Kulich, o kterém se dá s určitou nadsázkou napsat, že nominaci na mistrovství světa má „jistou“.